avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate corsar

Activitate corsar

Multumesc
Buna ziua
Vreau sa vand un imobil pe care l-am dobandit prin cumparare in urma cu mai multi ani.Cand l-am cumparat am incheiat cu vanzatorul un contract de vanzare cumparare cu clauza viagera.Intre timp vanzatorul a decedat,eu fiind in posesia actului de deces.Intrebarea mea este: Inainte de a merge la notariat pentru a intocmi un antecontract de vanzare cumparare si a solicita Extrasul de carte funciara, trebuie sa intocmesc un act prin care sa scot clauza viagera din contractul pe il detin ?
NU este destul de clara explicatia,si este foarte interesanta si a doua intrebare.
Cu martori nu se poate dovedi ?
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
Eu citesc cea ce imi scrieti,numai ca dvs.(Brom)ati incurcat putin datele problemei.Eu nu am primit nici o donatie,eu am facut un contract de v-c cu parintii mei,iar sora mea a primit o suma de bani ca donatie cu scutire de raport,ceace inseamna ca respectiva suma NU intra in masa succesorala,deci nu va mai fi vorba de nici o actualizare a sumei cu rata inflatiei.(daca, considerati contractul de v-c ca un act de donatie,atunci aveti perfecta dreptate)
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
Deci,daca donatia a fost facuta cu scutire de raport,respectivul act nu ma ajuta cu nimic intr-un eventual proces cu sora mea.
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
Va multumesc.
Mai apare in actul de donatie un termen care nu stiu ce implicatie ar putea avea:actul de donatie este ,,cu scutire de raport". Ce presupune asta?
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
A mai aparut un element nou in cele dicutate mai sus.Si anume o donatie de bani facuta de parintii mei pt.sora mea prin notariat,in vederea cumpararii unui apartament pe vremea lui Ceausescu (1983).Poate influenta cu ceva situatia?
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
Deci ,dovada scrisa ca s-au dat bani pana la urma este contractul de v-c.Martor ca s-au dat bani este o persoana care a fost de fata cand s-au inmanat respectiva suma.Totusi dupa parerea mea,tot mentionarea sumei in contractul de v-c este o proba mai relevanta,pentru ca poate sa existe un martor in momentul inmanarii banilor,dar daca parintii respectivi (ipotetic vorbind) vor efectiv sa faca un act de donatie mascata,dupa ce pleaca martorul respectiv poate sa restituie bani copilului lor cu care au facut contractul de v-c.
Răspuns la discuția Atacare act de vanzare-cumparare
Nu am contractul in fata acum ca sa vad daca sunt mentionate sau nu cele amintite mai sus.Si imi permit totusi sa spun ca in cazul de fata intretinerea este legala si normala ,d.p.d.v.al normelor nescrise de comportament si moralitate, dar nu este impusa de contractul de v-c.