am inchiriat un garaj prin intelegere verbala , fara contract scris .
cel caruia i-am inchiriat garajul refuza sa-mi mai plateasca , nu-mi raspunde la tele fon . Clar ca am gresit .
Cum pot sa ies din chestia asta ?
Multumesc.
Prin acord in familie , un teren agrigol (3ha), detinut cu titlu de proprietate de mama mea, urmeza sa- mi apartina .Intrebarea mea este daca sunt mai convenabile ( ca si taxe etc), donatia sau succesiunea fireasca ?
situatie concreta :
chiriasul meu , cu care am contract de inchiriere legal, apartament de bloc , 3 camere, et1, 1 chirias, asociatie de proprietari etc , imi solicita sa-l sprijin in aprobarea stabilirii ca sediu profesional pe aceasta adresa al unui PFA ,ce intentioneaza sa-l infiinteze cat mai curand. Din cate am citit pe avocat .ro , infiintare a unui PFA nu conditioneaza domiciliul stabil in locatia sediului , ci numai o dovada a dobandirii dreptului de uz primita de la titularul proprietar , care poate sa fie exprimata printr-o declaratie anexa la Contractul de inchiriere .
Intrebari:
1- ce obligatii suplimentare vor putea afecta conditiile generale ale contractului de inchirire prin asumarea acestei declaratii ?
2- faptul ca exista acel sediu PFA in apartament ar putea incurca mai mult situatia in care , eventual as dori sa reziliez contractul de inchiriere?
3- este obligatia mea de-a obtine acordul vecinilor si asociatiei ?
4- nerespectarea conditiilor si regulilor asumate de chirias in ceea ce priveste activitatea PFA mi-ar putea afecta relatiile cu asociatia de proprietari , evident din punct de vedere juridic, in primul rand?
va multumesc mult si sanatate!
multumesc mult,
da' acum mai forjez un pic ,ce se intampla daca nepoata e austriaca si apartamentul este in Timisoara.Cine va reprezenta Autoritatea Tutelara?
buna ziua si sanatate
Situatie concreta : un apartament a fost donat (prin notariat, conform procedurii), de catre bunici, nepoatei care are 16 ani , avand ca tutori pe ambii parinti iar bunicii fiind cu drept de uzufruct. Toti ( nepoata, parintii, bunicii), sunt de acord cu vanzarea apartamentului.
Se poate realiza aceasta vanzare avand in vedere varsta nepoatei (16 ani ) si cum ar trebui procedat?
Va multumesc