Am cumparat o casa noua in septembrie 2009, cu contract de vanzare cumparare cu privilegiul vanzatorului. Un rest de plata urmeaza sa se achite pana la data de 22 martie 2010. In actul notarial este specificat urmatorul paragraf: "noi vanzatorii garantam pentru buna executie a lucrarilor pentru o perioada de doi ani". Intre timp au aparut cateva probleme la finisajele exterioare si am dori sa stim daca se poate amana plata sumei neachitate pana la momentul in care aceste probleme sunt remediate corect. Exista si alte prevederi legale care il obliga pe cel care a construit/vandut, in cazul nostru casa sa raspunda pentru problemele care apar?Multumesc.
Am cumparat o casa noua in septembrie 2009, cu contract de vanzare cumparare cu privilegiul vanzatorului. Un rest de plata urmeaza sa se achite pana la data de 22 martie 2010. In actul notarial este specificat urmatorul paragraf: "noi vanzatorii garantam pentru buna executie a lucrarilor pentru o perioada de doi ani". Intre timp au aparut cateva probleme la finisajele exterioare si am dori sa stim daca se poate amana plata sumei neachitate pana la momentul in care aceste probleme sunt remediate corect. Exista si alte prevederi legale in ceea ce priveste garantia constructiilor noi?Multumesc.
Am cumparat o casa noua in septembrie 2009, cu contract de vanzare cumparare cu privilegiul vanzatorului. Un rest de plata urmeaza sa se achite pana la data de 22 martie 2010. In actul notarial este specificat urmatorul paragraf: "noi vanzatorii garantam pentru buna executie a lucrarilor pentru o perioada de doi ani". Intre timp au aparut cateva probleme la finisajele exterioare si am dori sa stim daca se poate amana plata sumei neachitate pana la momentul in care aceste probleme sunt remediate corect. Exista si alte prevederi legale in ceea ce priveste garantia constructiilor noi?Multumesc.
Plangerea a fost facuta in data de 3 sept.2009. Comunicarea este inregistrata in data de 16 sept.2009,martorul meu s-a prezentat in data de 21 sept 2009.Eu am facut plangere impotriva ambilor,insa doar sotia s-a prezentat la politie si a dat o declaratie,iar "atentionarea" i s-a comunicat tot ei.
Buna ziua,
Am primit azi de la politie o recomandata, prin care mi se aduce la cunostinta ca numita..(nu si sotul acesteia,care a fost principalul acuzat de mine)..a fost chemata la sediul politiei si "atentionata" cu privire la respectarea normelor de convietuire soiala conform legii 61/1991, totodata i s-a pus in vedere acesteia ca litigiul sa se rezolve pe cale legala!Martorul meu s-a prezentat la politie luni 21 septembrie,a dat declaratie,iar aceasta comunicare a politiei are numar de inregistrare cu data de 16.09.2009.Ma intreb daca se mai merita sa fac un alt demers,sa cheltui timp si bani si sa obtin la final ca rezultat.. atentionari.Oare agentul de politie nu a considerat ca este necesar sa audieze martorul inainte de a se stabili decizia finala?Multumesc.
Inca nu am primit o comunicare cu masurile dispuse,insa agentul de politie care m-a contactat pentru o declaratie,a afirmat ca cei doi vecini nu pot fi acuzati decat de scandal,eu neavand si un certificat medico-legal. Faptul ca mi-a deschis abuziv usa apartamentului este considerat din punct de vedere legal doar un.. "scandal"? Precizez ca exista si un martor care se afla in interiorul apartamentului care poate confirma acest lucru. Daca am facut plangere impotriva lui, este corect ca acesta sa nu se prezinte la politie ci doar sotia acestuia,chiar daca si ea a fost implicata in conflict? Desi nu am fost acasa,am aflat ca ieri seara, au provocat un alt scandal unei fete tinere din bloc,pe motiv ca aceasta nu a contribuit la curatenia de pe scara!Asta ma face sa cred ca acestia nu s-au sinchisit absolut deloc de faptul ca eu am depus o plangere cu o saptamana in urma impotriva lor si ca vor continua cu hartuieli de orice fel, daca nu vor fi opriti prin lege. Nu poate fi vorba de mediere,asa cum incearca agentul de politie sa sugereze, nu in momentul in care usa casei tale iti este data de perete! Intentionez sa consult si un avocat, nu stiu daca este bine sa fac acest lucru acum sau dupa ce primesc de la politie rezultatul plangerii.Multumesc.
Azi mi am avut un conflict extrem de urat cu vecinul de dedesubt.
Pe scurt,am incercat sa tai o teava nefunctionala din sufragerie,teava pe care el si-a taiat-o de 2 ani.M-am dus si l-am anuntat,iar reactia a fost ..usa trantita in nas!! Am continuat sa imi fac treaba,la scurt timp a sunat la usa si mi-a reprosat cu scandal ca i s-a deteriorat zugraveala.I-am raspuns ca se va repara, amintindu-i ca au refuzat sa coopereze,ca si eu ca si toti ceilalti locatari trebuie sa tai aceste tevi.Am inchis usa apart. meu pentru a evita un scandal,dar nu fac doi pasi ca aud usa trantita de perete!!!!!Reactia mea a fost extrem de rapida impiedicandu-l sa patrunda in casa ,eram in casa mea iar el intentiona sa intre dupa mine !!!De la politie mi-au spus ca acesta nu este violare de domiciuliu, eu fiind in stare de soc atunci cand am sunat la 112, deoarece la scurt timp sotia acestuia a venit la usa cu scandal incercand sa ma agreseze, pentru simplul motiv ca le-am inchis usa si am refuzat sa mai am discutii cu ei!Personal consider un abuz ceea ce au facut,iar faptul ca si-au permis sa imi deschida usa apartamentului atat de agresiv este o violare a proprietatii.Se pare ca din punct de vedere legal ,lucrurile stau altfel. Am sunat la 112,m-au redirectionat la politie iar acolo au tot dat-o din colt in colt.M-am dus personal si am depus o plangere,pentru ca nu vreau sa ma simt amenintata in propria casa sau atunci cand deschid usa casei mele o femeie dezaxata sa se repeada la mine si sa ma impinga!Mai mult, acestia ma impiedica sa imi repar balconul, au construit dedesubt la parter cu ani in urma un balcon la sufragerie si bucatarie,si au urcat cu acoperisul pe perete peste nivelul lor,eu neputand in acest moment sa imi fac izolatia exterioara corespunzator.Pentru balcon nu au autorizatie,am incercat sa discut omeneste cu ei,bordura balconului a cazut, un colt se misca,dar el nu vrea sa isi deranjeze acoperisul anul acesta.As dori sa stiu ce masuri legale se pot lua impotriva acestor oameni,care de fiecare data cand fac ceva in casa se simt indreptatiti sa imi bata cu pumnul in usa la propriu si sa faca scandal,si, asa cum s-a intamplat azi sa isi permita sa intre peste mine in casa!Martor este persoana care a venit sa imi faca lucrarea,mai sunt si doi zugravi care lucrau pe scara,insa acestia nu doresc sa fie implicati.Reactia mea a fost una virulenta in momentul in care am vazut ca usa imi este data de perete,am ridicat tonul,i-am amenintat cu politia.Multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul oferit ! Am inteles acum ce posibilitati am,din pacate nu doresc sa ma complic cu un proces , iar cei de la agentie banuiesc ca "mizeaza"si pe asta atunci cand incurca "voit" lucrurile de o asa maniera! Din pacate nu este chiar o agentie de cartier in orasul in care locuiesc. Prin contract si-au asumat obligatia de a verifica actele,de a oferi toate informatiile cerute(in cazul meu s-au spus doar.."jumatati de adevar"),de a asista la negocieri,etc.Nu stiu cat poate fi valabil contractul pentru apart. vizionate cu ei in cazul in care acest lucru nu este prevazut expres in act.Cu alte cuvinte eu si rudele pana la gr. 4 !! ne obligam sa cumparam unul din apart. vizionate numai prin agentia lor(lucru cu care as fi fost de acord,daca eram corect informata) dar pentru cat timp??
Am gasit un apartament printr-o agentie imobiliara,la ultimul etaj(6) ,in anuntul de vanzare fiind incluse terasa(amenajata,pe suprafata aferenta apartamentului,1/2 supr. bloc) si uscatorul amenajat(termopan,calorifere,parchet).Agentia imobiliara mi-a comunicat ca exista un "drept de superficie" constituit pe toata durata existentei blocului pe terasa ,respectiv uscator.Intr-un final,dupa intalniri si negocieri,am solicitat agentiei cu acordul proprietarului copii dupa toate actele apartamentului ca sa merg la un notar sa le verific si eu.Atunci am constatat ca terasa si uscatorul apartineau cu drept de superficie(printr-un contract incheiat la notariat )unei societati al carei adm. era fiul proprietarei apart.,mai mult doar jumatate din locatarii blocului au primit o suma pentru cedarea acestor spatii(inclusiv proprietara apart.,argumentul fiind existenta unui al doilea uscator,blocul avand o singura scara!)Am fost foarte revoltata pe agentie in primul rand,ptr. ca nu a verificat toate actele apartamentului pe care il puneau in vanzare,eu avand un contr. de vizionare cu ei,mai mult m-au trimis pe mine la notar sa ma lamuresc!As dori sa stiu ce posibilitati reale(conditii) exista pentru ca terasa si uscatorul sa fie trecute legal in proprietatea celei care vinde apartamentul,iar daca acest contract de vizionare cu agentia poate fi denuntat unilateral,fara nici un risc pentru mine,sau pentru cat timp ramane valabil(mentionez ca nu este trecuta o data ,sau un termen de valabilitate).Multumesc.