Am gasit un apartament printr-o agentie imobiliara,la ultimul etaj(6) ,in anuntul de vanzare fiind incluse terasa(amenajata,pe suprafata aferenta apartamentului,1/2 supr. bloc) si uscatorul amenajat(termopan,calorifere,parchet).Agentia imobiliara mi-a comunicat ca exista un "drept de superficie" constituit pe toata durata existentei blocului pe terasa ,respectiv uscator.Intr-un final,dupa intalniri si negocieri,am solicitat agentiei cu acordul proprietarului copii dupa toate actele apartamentului ca sa merg la un notar sa le verific si eu.Atunci am constatat ca terasa si uscatorul apartineau cu drept de superficie(printr-un contract incheiat la notariat )unei societati al carei adm. era fiul proprietarei apart.,mai mult doar jumatate din locatarii blocului au primit o suma pentru cedarea acestor spatii(inclusiv proprietara apart.,argumentul fiind existenta unui al doilea uscator,blocul avand o singura scara!)Am fost foarte revoltata pe agentie in primul rand,ptr. ca nu a verificat toate actele apartamentului pe care il puneau in vanzare,eu avand un contr. de vizionare cu ei,mai mult m-au trimis pe mine la notar sa ma lamuresc!As dori sa stiu ce posibilitati reale(conditii) exista pentru ca terasa si uscatorul sa fie trecute legal in proprietatea celei care vinde apartamentul,iar daca acest contract de vizionare cu agentia poate fi denuntat unilateral,fara nici un risc pentru mine,sau pentru cat timp ramane valabil(mentionez ca nu este trecuta o data ,sau un termen de valabilitate).Multumesc.
agentiile imobiliare "de cartier" sunt in marea lor majoritate neprofesioniste asa cum se vede si din situatia de fata.
Pentru un raspuns exact legat de contractul lor ar trebui sa il vad. Probabil ca si-au asumat obligatia de a verifica actele ( poate chiar si de a va consilia juridic cum fac multe agentii) caz in care suntem in fata unei neindepliniri culpabile a contractului cu ei. Din pacate desfiintarea presupune proces; puteti incerca sa iesiti din acest contact amenintand cu acest proces;
Va multumesc pentru raspunsul oferit ! Am inteles acum ce posibilitati am,din pacate nu doresc sa ma complic cu un proces , iar cei de la agentie banuiesc ca "mizeaza"si pe asta atunci cand incurca "voit" lucrurile de o asa maniera! Din pacate nu este chiar o agentie de cartier in orasul in care locuiesc. Prin contract si-au asumat obligatia de a verifica actele,de a oferi toate informatiile cerute(in cazul meu s-au spus doar.."jumatati de adevar"),de a asista la negocieri,etc.Nu stiu cat poate fi valabil contractul pentru apart. vizionate cu ei in cazul in care acest lucru nu este prevazut expres in act.Cu alte cuvinte eu si rudele pana la gr. 4 !! ne obligam sa cumparam unul din apart. vizionate numai prin agentia lor(lucru cu care as fi fost de acord,daca eram corect informata) dar pentru cat timp??