avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am încheiat un contract prestări ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am încheiat un contract prestări servicii pentru ...

Bună ziua,

Am încheiat un contract prestări servicii pentru intermedierea vânzării unui imobil și am fost și am vizionat doua apartamente intr-un cartier rezidential la un dezvoltător, cu o agenție. Domnul agent ne-a spus că are același model de apartament si la alte etaje și în blocul de lângă. Pe moment nu am mai dorit să vizionam și alte apartamente.

Mai târziu am venit cu o altă agenție și ne-a arătat în blocul de lângă același model de apartament cu o altă orientare (pe acesta nu l am vizionat cu prima agenție).

Ulterior primul agent ne a contactat și ne-a amenințat că ne da în judecată pentru că am văzut mai întâi cu dânsul modelul de apartament respectiv și eram obligați să cumpărăm cu el pentru că așa menționează contractul.

Cât privește contractul, eu am primit de la el un exemplar necomplet si dansul l a păstrat pe cel completat. Ne a spus că el a completat acolo că noi am vizionat cu el un model de apartament și nu un apartament anume și că nu contează la ce etaj/bloc am fi mers după, cu alte agenții, obligația noastra era fața de prima agenție să cumpărăm apartamentul prin ea.

Are dreptate domul agent?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniel Chihalau , utilizator 14:20, 4 August 2022
Buna ziua,

Daca ati semnat un contract , de prestari servicii, cu o agentie imobiliara, iar in acel contract v-ati asumat obligatia de a beneficia de serviciile lor, cumparand un apartament aflat in portofoliul lor, oferit spre vanzare, cerand exclusivitate, anume sa apelati doar la serviciile lor, inseamna ca intr-adevar, se pot adresa instantei de judecata.

Daca, insa, nu au solicitat sa apelati, in mod exclusiv, la serviciilor lor, nu exista un temei pentru a va actiona in instanta, putand semna contracte cu cate agentii imobiliare doriti dumneavoastra.

In contract nu este individualizat imobilul pe care urma sa l achizitionati.

Totusi, pentru a primi un raspuns pertinent, apelati la un avocat, pentru a analiza, integral, continutul contractului.

Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme agentii imobiliare MaraRoxana MaraRoxana Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca un agent imobiliar sa treaca in anexa doar strada si numarul strazii si sa nu precizeze nr.apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision abc_anitza abc_anitza Buna ziua. Lucrez la o agentie imobiliara. Vreau sa va intreb, daca am incheiat cu un client un contract de intermediere in vederea cumparari unui imobil, si ... (vezi toată discuția)