avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare comision
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare comision

Buna ziua. Lucrez la o agentie imobiliara. Vreau sa va intreb, daca am incheiat cu un client un contract de intermediere in vederea cumparari unui imobil, si acesta a mers cu un reprezentant al agentiei la un apartament pe care ulterior l-a cumparat mama sa, pot sa cer instantei in baza contractului de intermediere si a fisei de vizionare, emiterea unei somatii de plata? Mentionez ca in contractul de prestari servicii, este o clauza in care se mentioneaza ca obligatia de plata subzista in sarcina partii contractante daca imobilul vizionat prin intermediul agentiei este cumparat de rudele pana la gradul 4. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 10:14, 15 Februarie 2012
daca aveti o astfel de clauza incercati.
Daca nu aveti factura acceptata la plata nu cred ca aveti sanse pre mari de castig de castig.
Am avut o speta asemanatoare la sectorul 3 si mi-a respins cererea in conditiile in care am avut angajament de plata semnat.
Pe dreptul comun am castigat, insa somatia a fost respinsa.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat o conventie care cuprinde obligati pana la grad 4 de rudenie! este valabila? Stelianu Stelianu In urma cu 6 luni socrul meu a vrut sa ne cumpere o casa. Am inceput sa ne interesam la agentii imobiiare si prieteni de un astfel de imobil. Am semnat cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere-agentie imobiliara- sunt contracte nenegociabile, abuzive cf. lg. 193/2000? Romeo Babias Romeo Babias Intr-un dosar am solicitat instantei sa dispuna obligarea debitorului la plata dublului comisionului si la 0,5 % penalitati/zi ca urmare a incalcarii ... (vezi toată discuția)
Plata comision agentie imobiliara mariana1987 mariana1987 am semnat un contract de vizionare a unui apartament cu o agentie imobiliara pe care ulterior l-a cumparat prietenul meu . Este obligat sa plateasca comision ... (vezi toată discuția)