Buna ziua!
In urma accidentului rutier suferit am depus o plangere penala impotriva celui care a produs accidentul soldat cu vatamarea mea corporala, prima infatisare in fata judecatorului a fost fixata la sfarsitul lunii noiembrie.
Intrabrea mea este: In aceasta faza a procesului se mai poate retrage plangerea penala?
Intreb acest lucru deoarece persoana vinovata si-a manifestat dorinta unei impacari amiabile si este dispus sa plateasca dansul despagubirile.
In urma accidentului in care am fost implicat s-a deschis un dosar de urmarire penal, eu fiind partea vatamata.
Din ce mi s-a spus de la Politia Cluj, dosarul se afla la procuratura si trebuie sa astept sa fiu citat pentru prima infatisare.
Problema e ca a trecut o jumatate de an de cand mi s-a spus acest lucru si nu am primit nici o citatie.
Cum as putea afla in ce stadiu se afla acest dosar?
Azi am vorbit cu cel care a provocat accidentul si acesta mi-a spus ca doreste ca firma de asigurari sa plateasca daunele.
Intrebarea mea este: firma de asigurari poate plati daunele chiar si daca nu este intentat proces, si daca da cum se calculeaza aceste daune? Sau doar in urma deciziei instantei, daune la valoarea decisa de instanta?
Buna ziua!
Acum 2 saptamani am suferit un accident rutier, impact frontal, in urma caruia am stat 7 zile in spital, timp in care am fost operat la picior, rotula rupta + deplasare. Tot in urma accidentului masina personala a fost avariata in proportie foarte mare, fiind declarata dauna totala.
Dupa operatie sunt obligat sa stau in pat cu piciorul imobilizat 4 saptamani dupa care in cazul in care totul decurge bine sa incep perioada de recuperare, care va necesita de asemenea spitalizare.
Intrebarea mea este, ce despagubiri pot cere persoanei care e vinovata de producerea accidentului?
Precizez ca aceasta persoana are asigurarea RCA valabila si amandoua partile am dori sa cadem la pace fara a ajunge in instanta.