avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate lucimct

Activitate lucimct

Buna ziua,
Imi puteti spune daca au aparut modificari la legislatia privind inmatricularea autovehiculelor din titlu? Intreb asta deoarece o cunostinta de-ale mele a primit o instiintare pe mail de la un dealer auto de unde a cumparat recent o masina in care se spune ca de la 1 septembrie 2018 nu se mai pot inmatricula astfel de autovehicule. Care este situatia de fapt?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Asociatie locatari
Ok, multumesc.
Buna ziua,

Imi puteti spune care sunt pasii/actele necesare pt infiintarea unei asociatii de proprietari. Asociatia este pt un bloc nou dintr-un ansamblu rezidential din Bucuresti, in sector 4.

Va multumesc anticipat
Chiar si asa, mi se retin 52 de lei, deci procentul de 5.5% se aplica la toata pensia nu doar la valoarea ce depaseste 740 lei. Ce pot face astfel incat sa mi se aplice procentl la suma ce depaseste 740 lei?
Buna seara.
Sunt pensionar pentru limita de varsta cu o pensie de 952ron. Deasemenea sunt incadrat si ca persoana cu handicap accentuat de gr 2.
Nelamurirea mea aste urmatoarea: este corect si legal sa mi se retina contributia pt CASS avand in vedere scutirile de care beneficiaza persoanele cu handicap accentuat?
Va multumesc.
Răspuns la discuția alcool la volan
ok. multumesc mult
Răspuns la discuția alcool la volan
Buna ziua.
Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta, va rog frumos.
AM un prieten care a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, avand peste 0.80g/l, ca urmare ia fost anulat permisul, a primit 5 luni inchisoare cu suspendare si 2 ani si 5 luni termen de incercare. Intrebarea mea este cand poate sa dea din nou pentru permis, deoarece persoanele de la politia rutiera nu a fost prea cooperante si nu l-au lamurit in niciun fel. Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția ocupare abuziva teren
Exista 2 titluri de proprietate ca sa zic asa. Cel vechi, inainte de masuratorile efectuate de domnii de la cadastru si cel nou realizat in conformitate cu ce au masurat, insa fara a se consulta titlul vechi. In consecinta, suprafata lasata libera nu a mai fost trecuta in titlu. De aici si nelamurirea mea: cum pot reintra in posesia terenului care imi apartine de drept.
Multumesc inca odata.
Buna ziua. Am o problema si poate cineva cu sufletul mare ma poate lamuri cumva. Mama a mostenit de la bunica (mama ei) casa de la tara impreuna cu terenul din jur. Casa are iesire la drumul principal, iar o parte din teren a fost lasat de strabunicu liber pt diverse actiuni ale satului (hore, treierat) mai exact partea dinspre drum, iar restul terenului l-a ingradit. Asta a fost inainte de colectivizare. Odata cu aceasta, pamantul lasat liber a fost ocupat de o presoana cu functie in cadrul partidului care l-a folosit drept gradina timp de vreo 20 ani. Acum persoana respectiva a murit iar terenul folosit drept gradina (care apartine de drept mamei) a fost luat de niste apropiati al celui care folosise pamantul. problema vine o data cu efectuarea masuratorilor pt cadastru efectuate in anul 2000 cand oamenii legii au masurat cu aproximatie si au trecut in cadastru suprafata de teren fara cea lasata libera de strabunicul. Am intervenit si la primaria comunala, si la cei ce se ocupa cu cadastrul dar nimeni nu vrea sa ia nicio masura. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cum sa procedez. Va multumesc anticipat.