avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ocupare abuziva teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ocupare abuziva teren

Buna ziua. Am o problema si poate cineva cu sufletul mare ma poate lamuri cumva. Mama a mostenit de la bunica (mama ei) casa de la tara impreuna cu terenul din jur. Casa are iesire la drumul principal, iar o parte din teren a fost lasat de strabunicu liber pt diverse actiuni ale satului (hore, treierat) mai exact partea dinspre drum, iar restul terenului l-a ingradit. Asta a fost inainte de colectivizare. Odata cu aceasta, pamantul lasat liber a fost ocupat de o presoana cu functie in cadrul partidului care l-a folosit drept gradina timp de vreo 20 ani. Acum persoana respectiva a murit iar terenul folosit drept gradina (care apartine de drept mamei) a fost luat de niste apropiati al celui care folosise pamantul. problema vine o data cu efectuarea masuratorilor pt cadastru efectuate in anul 2000 cand oamenii legii au masurat cu aproximatie si au trecut in cadastru suprafata de teren fara cea lasata libera de strabunicul. Am intervenit si la primaria comunala, si la cei ce se ocupa cu cadastrul dar nimeni nu vrea sa ia nicio masura. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cum sa procedez. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 11:52, 15 Februarie 2009
In primul rand exista titlu de proprietate asupra terenului .In acest titlu sunt cuprinse ambele suprafete de teren ?
Exista 2 titluri de proprietate ca sa zic asa. Cel vechi, inainte de masuratorile efectuate de domnii de la cadastru si cel nou realizat in conformitate cu ce au masurat, insa fara a se consulta titlul vechi. In consecinta, suprafata lasata libera nu a mai fost trecuta in titlu. De aici si nelamurirea mea: cum pot reintra in posesia terenului care imi apartine de drept.
Multumesc inca odata.
In primul rand trebuie depusa o cerere la Primarie prin care sa va elibereze situatia juridica a terenului la aceasta data .
Este important de stiut ce rol aveau bunicii dumneavoastra , daca aparea la rol terenul despre care faceti vorbire , tot prin cerere puteti sloicita copie dupa Registrul agricol al bunicilor dumneavoastra . Trebuie stiut daca terenul a facut obiectul Legii 18/1991. Un avocat va poate ajuta.
Succes !
Titlul de propietate il elibereaza Comisia judeteana de fond funciar , in baza fisei premergatoare intocmite de Comisia Locala de fond Funciar care face parte din primarie , iar presedintele acesteia este primarul.
Nu poate fi posibil sa aveti eliberate doua titluri de propietate .
Ducetiva cu actele sa le vada un avocat.
dvs ati mai platit impozit pt terenul acela?

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)
La cadastru , terenul figureaza la 20 m distanta fata de ce e in teren Popescu-ghe Popescu-ghe Buna seara, Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie, poate ma poate ajuta cu un sfat de specialitate. Am dobandit in 2004 in baza legii 18, o ... (vezi toată discuția)
Restituire in natura -nu despagubiri badea_cirtan badea_cirtan Am doua intrebari: 1.In anul 1999 bunicul meu a obtinut despagubiri pentru casa nationalizata si numai 2000 mp teren. Pe restul gradinii sint blocurile ... (vezi toată discuția)