un individ avea 30 de oi pe care le-a dat unui cioban, acum 4 ani, sa aiba grija de ele. Ciobanul i-a dat in fiecare an branza toamna si miel sau miei de paste. Propietarul oilor nu i-a platit ciobanului niciodata in cei 4 ani vreo suma de bani pentru nutret sau pentru ingrijirea animalelor si, la insistentele ciobanului, refuza sa-i dea vreun ban.
Ciobanul vrea sa-l dea in judecata si sa-i ceara o suma de bani pe care considera el ca a folosit-o, de-a lungul celor 4 ani, cu ingrijirea celor 30 de oi.
Ce actiune poate inainta in instanta impotriva proprietarului oilor pentru a recupera suma de bani cheltuita cu ingrijirea animalelor?
Mai poate sa-l dea pe acesta in judecata daca au trecut 4 ani? Ce mai poate face?
Astept un raspuns urgent
.
Multumesc!
URGENT!
Poate sa imi spuna cineva, in rejudecare se mai poate schimba temeiul juridic al cererii?
Este o cerere in pretentii, instanta de fond a invocat o excepti din oficiu, a admis-o, am facut recurs, am castigat, iar acum , in rejudecare, s-au propus probatorii. Mai pot schimba temeiul juridic al cerererii?
Multumesc!
buna,
poate cineva sa mi spuna cum pot sa inchei un contrse poate incheia un contract parinti si unul dintre copii, pentru a-i lasa casa si pamantul?
Dar prin instanta nu prin notariat/ Ce fel de ectiune in instanta pot sa introduc?
multumesc