avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare cheltuieli pentru ingrijirea oilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare cheltuieli pentru ingrijirea oilor

un individ avea 30 de oi pe care le-a dat unui cioban, acum 4 ani, sa aiba grija de ele. Ciobanul i-a dat in fiecare an branza toamna si miel sau miei de paste. Propietarul oilor nu i-a platit ciobanului niciodata in cei 4 ani vreo suma de bani pentru nutret sau pentru ingrijirea animalelor si, la insistentele ciobanului, refuza sa-i dea vreun ban.
Ciobanul vrea sa-l dea in judecata si sa-i ceara o suma de bani pe care considera el ca a folosit-o, de-a lungul celor 4 ani, cu ingrijirea celor 30 de oi.
Ce actiune poate inainta in instanta impotriva proprietarului oilor pentru a recupera suma de bani cheltuita cu ingrijirea animalelor?
Mai poate sa-l dea pe acesta in judecata daca au trecut 4 ani? Ce mai poate face?
Astept un raspuns urgent
.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:58, 9 Martie 2009
Da, poate introduce o cerere de chemare în judecată a proprietarului în pretenţii dar numai pentru sumele datorate din ultimii 3 ani, deoarece pentru celelalte sume mai vechi a intervenit prescripţia. ;)
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila actionare in judecata pentru daune produse de caine StefanCiuca StefanCiuca Zilele trecute am mers la tara undeva langa Bucuresti cu cainele meu. Acesta a reusit cumva sa fuga de acasa, lucru pe care il face de fiecare data cand merg ... (vezi toată discuția)
Ciobanul refuza sa dea oile inapoi genessis63 genessis63 In baza unei intelegeri verbale ( asa e de zeci de ani ) mama mea si-a incredintat oile propietarului unei stane din zona platind si o suma de bani pentru ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe autostrada soarelui a2 bogdan_anghelache bogdan_anghelache Buna ziua, as avea nevoie de cateva sfaturi privind urmatoarea problema. Pe 07.06. 2010 am avut un accident pe autostrada A2, am lovit in spate un autoturism ... (vezi toată discuția)