avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Fatima

Activitate Fatima

Răspuns la discuția CASS chirie
Sa inteleg ca retroactiv se aplica doar celor care si-au obtinut venituri numai din chirii?

Pentru celelalte situatii nu se aplica retroactiv si se aplica din data de ianuarie 2014?

Multumesc!
Discuție CASS chirie
Buna seara,

Va rog sa imi comunicati daca aceasta taxa se aplica si retroactiv? Este vorba despre acei 5.5 % pe care proprietarii de locuinte vor trebui sa ii plateasca in cazul locuintelor inchiriate.

Multumesc!
Fatima Karim
Buna seara,

Va rog frumos sa imi comunicati daca este posibil ca un copil cu cetatenie romana, nascut in Anglia si care primeste alocatie din partea statului englez poate primi alocatie si din partea statului roman. Are certificat transcris si in limba romana, parintii sunt amandoi romani dar nu locuiesc in tara.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Imi puteti comunica va rog care sunt situatiile juridice de sanctionare ale acestor infractiuni conform codului penal care urmeaza sa intre in vigoare in 2014?

Multumesc!
Răspuns la discuția Act de vanzare cumparare
A fost o intrebare ipotetica , nu am sustinut ca eu as face asa ceva.
Buna ziua,
Incadrez intrebarea mea in categoria aceasta pentru ca mi se pare ca ar face parte teoretic din cadrul unui contract de vanzare-cumparare.
Va rog sa imi comunicati daca vanzarea a 100 g din pamant din padure, parc etc ( si nu ma refer la teren, ci la efectiv sa iei din pamant / sol ) de catre o persoana fizica, este interzisa prin vreo lege?

Multumesc anticipat!
Da, inseamna ca informatia de pe site-ul acela in care scrie ca tainuirea face parte din infractiunea contra demnitatii, este gresita, le-am transmis si lor acest lucru. Era foarte important sa stiu exact aceasta incadrare. Multumesc tuturor!
Buna ziua,
Va rog sa imi comunicati din ce grup face parte infractiunea de tainuire? Stiu ca din 2014 va face parte din acelasi grup ca si favorizarea infractorului, respectiv < infractiuni contra infaptuirii justitiei> , dar acum este din < infr. contra patrimoniului sau demnitatii> ?

Multumesc!
Fatima
Răspuns la discuția CCC luat de tatal copilului
Mama intra in CCC in luna iunie, pana atunci este in concediu postnatal. In aceasta perioada ( pana in iunie ) tatal poate sa opteze pentru CCC o luna, fara sa i se scada mamei o luna din CCC?

Ati scris mai sus

: 2. - In perioada cat tatal este in CCC mama poate sa reia activitatea sau poate solicita concediu fara plata pe aceasta perioada.
- Daca tatal nu doreste sa intre o luna in CCC atunci se reduce perioada da CCC pentru mama cu o luna de zile.

Răspuns la discuția CCC luat de tatal copilului
Multumesc, sa inteleg ca tatal are dreptul sa isi ia 30 zile , dar in acelasi timp mamei i se scad 30 zile din totalul cic-ului ?

Cum trebuie sa procedeze in cazul acesta? Mentionez ca tatal lucreaza in cadrul armatei, se aplica altfel de reguli in cazul acesta?

In luna aceasta in care tatal sta acasa cu ei , primeste 75 % din salariu? sau cel intreg?