avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Adina I.

Activitate Adina I.

Va multumesc pt. raspuns !
Lamuriti-ma, va rog, pt. ce, fiindca eu nu inteleg formularea de la lit. f), mai ales aceea de la final "dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara, lunar". La resurse umane in ian. ni s-a spus ca nu treb platit nimic in plus.
Eu sunt insarcinata si nu as vrea sa mi se afecteze indemnizatia pt cr. copilului pe care ar urma s-o iau din sept. Ce trebuie sa fac ? Contr. de Dr Autor il am din ianuarie acest an, inainte am lucr la aceeasi firma numai cu CM (CM exista in continuare, insa evident, salariul pe CM a fost diminuat)
Din pacate, informarile la zi lipsesc... Multumesc mult !
Eu mi le-as lua pe toate 126, 85% din salariu fiind ok pt mine. Insa fiind platita destul de putin pe cartea de munca, iar restul pe drepturi de autor (la acelasi loc de munca), ma gandesc ca angajatorul imi va plati 85% numai din suma de pe cartea de munca in cele 126 de zile. Nu ? Oricum, pt cele 43 zile obligatorii, m-am cam resemnat
Sau este posibil, daca doreste, sa plateasca 85 % din suma totala (CM+ DR Autor) ? Insa inteleg ca sunt implicate si ITM etc . ? Pe cand in cazul indemnizatiei pt cr copilului, se iau in calcul toate veniturile supuse impozitului.
Daca e altfel, orice lamurire e binevenita
Va multumesc !
Va multumesc !
Va multumesc pt raspunsuri
Daca din cele 126 de zile, imi iau, de pilda doar 30 inainte de nastere, dupa nastere, sunt obligata sa iau restul pana la 126 sau numai 42 sunt obligatorii, iar apoi pot intra in conc de crestere a copilului ? Care este, de fapt, legea ?
Buna ziua,

In cazul unui concediu prenatal de o luna (si inteleg ca dupa nastere, minim 42 zile conc lahuzie, in acelasi regim de plata), unde anume se depun actele (si care sunt acestea ) ? La resurse umane, la locul de munca sau la Directia unde se depun actele si pt indemniz maternitate ?
Multumesc pt. raspuns
Adina I.
Buna ziua,
Lucrez cu C Munca si contr. Dr. Autor. Salariul l-am avut integral pe CM din aprilie 2008 pana in dec. 2008 inclusiv. De la inceputul anului, am si CM si Dr. Autor. Urmeaza sa nasc in jur de 10-15 septembrie si as dori sa-mi iau concediul de odihna pe anul acesta in luna august. As vrea sa va intreb daca apoi, in sept., intru in concediu prenatal 10-15 zile ? (asa intentionez ) Cum este platit ?
Iar imediat dupa nastere, ce fel de indemnizatie primesc, cat la suta din salariu ? Cand incepe, de fapt, concediul de crestere si ingrijire a copilului ? 85% din ce moment se primesc si se socotesc luand in calcul si venitul de pe CM si cel de pe Dr. Autor ?
Unei colege i s-a spus, neoficial, ca poate sta in conc. maternit. 3 luni. Banuiesc in ideea ca, daca ar sta mai mult, si-ar pierde postul. Este la latitudinea mamei ?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
O zi buna,
Adina I.