avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu/indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu/indemnizatie maternitate

Buna ziua,
Lucrez cu C Munca si contr. Dr. Autor. Salariul l-am avut integral pe CM din aprilie 2008 pana in dec. 2008 inclusiv. De la inceputul anului, am si CM si Dr. Autor. Urmeaza sa nasc in jur de 10-15 septembrie si as dori sa-mi iau concediul de odihna pe anul acesta in luna august. As vrea sa va intreb daca apoi, in sept., intru in concediu prenatal 10-15 zile ? (asa intentionez ) Cum este platit ?
Iar imediat dupa nastere, ce fel de indemnizatie primesc, cat la suta din salariu ? Cand incepe, de fapt, concediul de crestere si ingrijire a copilului ? 85% din ce moment se primesc si se socotesc luand in calcul si venitul de pe CM si cel de pe Dr. Autor ?
Unei colege i s-a spus, neoficial, ca poate sta in conc. maternit. 3 luni. Banuiesc in ideea ca, daca ar sta mai mult, si-ar pierde postul. Este la latitudinea mamei ?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
O zi buna,
Adina I.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 15:44, 17 Februarie 2009
Concediul de maternitate este de minim 42 de zile. Concediul prenatal si postnatal nu poate sa depaseasca 126 de zile.
Dupa concediul de maternitate aveti dreptul sa intrati in concediu pentru crestere copil si sa beneficiati de indemnizatie de crestere a copilului. In aceasta perioada contractul individual de munca al dumneavoastra este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii obtinere indemnizatie copil roxxanna roxxanna Am si eu cateva nelamuriri referitoare la obtinerea indemnizatiei pentru copil. Am citit discutiile de pe acest forum dar tot nu am ceva clarificat: Am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic- somaj tehnic saccontala saccontala Buna ziua, Ma numesc Daniela Bularda si incepand cu data de 15 februarie 2009 sunt in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. Copilul s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Unde se depun actele pt conc. prenatal Adina I. Adina I. Buna ziua, In cazul unui concediu prenatal de o luna (si inteleg ca dupa nastere, minim 42 zile conc lahuzie, in acelasi regim de plata), unde anume se ... (vezi toată discuția)