avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate alinaiudita

Activitate alinaiudita

Răspuns la discuția Reabilitare cazier judiciar
Buna ziua. Este nevoie de cerere pentru reabilitare in cazul unei condamnari la 11 luni de inchisoare cu suspendare si termen de incercare de 2 ani si 11 luni, pentru conducere sub influenta alcoolului, daca au trecut 3 ani fara alte abateri de la pronuntarea sentintei? Sau se opereaza din oficiu? Cum se procedeaza in cazul sus mentionat? Multumesc anticipat!
Multumim pentru raspuns.
In urma unui accident fratelui meu i-a fost suspendat permisul pt consum de alcool. A primit o pedeapsa de 11 luni cu suspendare,insa avocata ne-a spus ceva despre o perioada de proba da 2 ani si 11 luni. Nu mai reusim sa contactam avocata care l-a reprezentat sa ne lamureasca ce inseamna aceasta perioada de 2 ani si cand poate da examenul pentru pentru permis? Dupa 11 luni sau dupa 2 ani si 11 luni? Va rog sa ne luminati. Multumesc.
mda...preotul paroh nu ii asigura o locuinta. biserica are mai multe proprietati dar acestea sunt ocupate de "rubedeniile" mai marilor bisericii,insa asta nu e problema noastra. pacat totusi de femeia respectiva. e pierduta pur si simplu...
exista o casa parohiala la poalele cimitirului unde a locuit o familie din generatie in generatie. acum ca s-au trezit sa construiasca o capela pe locul acela vor lasa fara acoperis o femeie in varsta de 70 de ani care cel mai probabil va ramane in strada. exista vreo lege care sa impuna o oarecare masura in favoarea varstnicei? cum pot da afara o femeie la varsta asta fara sa-i asigure o locuinta??? mai ales ca familia acesteia s-a ocupat pana in prezent de administrarea si ingrijirea cimitirului. o parere va rog...ca sa stiu daca pot ajuta la randul meu in vreun fe l:(:(:(
suna a disperare mesajul meu,dar nu stim ce sa mai facem. biserica unitariana a "obtinut" avize favorabile de la Autoritatea de Sanatate Publica a Jud. Cluj si celelalte avize necesare. interesant este ca nu s-a deplasat nimeni la fata locului sa vada despre este vorba. in urma sesizarii mele depuse la primaria orasului,am primit o recomandata in care sunt instiintata ca sesizarea mea este "nefondata" sa zic asa,deoarece ei au toate autorizatiile necesare constructiei. problema noastra este ca aceasta capela se afla la distante de 6m, 3-4m,5-6m,apoi vreo 20m fata de cele mai apropiate locuinte. chiar nu conteaza distantele astea mici? am fost chiar luati la rost de proectantul lor,intrebandu-ne daca noua "nu ne miroase mortul cand il tinem in casa?" de parca am avea un decedat in fiecare saptamana...X-(. ce se poate face? nu exista nici o lege care sa specifice distanta minima de respectat intre locuinte si capela?
utacrat a scris:

Este un raspuns destul de tarziu. Probabil firma este deja infiintata. Poate insa mai citesc si altii raspunsul si-i ajuta acum. Conditiile scrise de cei care au raspuns inainte sunt clare, dar ar trbui sa privim si altfel lucrurile, adica din punctul de veder al activitatii. Mai concret:
1. daca firma pe care o s-o infiintati are ca obiect de activitate prestari de servicii, atunci in mod sigur este mai bine ca firma infiintata sa fie declarata microintreprindere (deci platitoare de impozit pe venit). Cand spun asta am in vedere faptul ca o prestare de servicii presupune, in general, venit "curat", adica fara mari cheltuieli aferente, deci profitul poate fi mare. Se avita astfel alergatura dupa documente care sa aduca in firma cheltuieli. Si nici nu este foarte mare suma care trebuie platita (EX: la facturi emise de 100.000.000 lei vechi imp ar fi 2.500.000 lei vechi.)
2. daca firma isi propune comert, deci trebuie sa reziste din adaosul comercial, atunci este mai bine sa fie declarata ca platitoare de impozit pe profit. Un adaos comercial se acopera usor cu cheltuieli (salarii, chirie, altele) si impozitul pe profit poate sa fie foarte mic.

Buna ziua! Pe mine contabila m-a sfatuit sa-mi infiintez firma ca platitoare de impozit pe venit (banuiesc ca a confundat termenii si ca e platitoare de imp pe profit,sau nu?) si neplatitoare de tva. ma puteti ajuta va rog cu un sfat sau o parere? firma presupune comert dar si productie proprie si vanzare. luminati-ma va rog,ca nu mai inteleg nimic din atatea pareri auzite. si care e treaba cu tva-ul asta? o sa pot scadea cheltuielile daca voi cumpara de la furnizori platitori de tva daca firma mea va fi neplatitoare de tva?