avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum permite legea sa lasi un om pe drumuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum permite legea sa lasi un om pe drumuri?

exista o casa parohiala la poalele cimitirului unde a locuit o familie din generatie in generatie. acum ca s-au trezit sa construiasca o capela pe locul acela vor lasa fara acoperis o femeie in varsta de 70 de ani care cel mai probabil va ramane in strada. exista vreo lege care sa impuna o oarecare masura in favoarea varstnicei? cum pot da afara o femeie la varsta asta fara sa-i asigure o locuinta??? mai ales ca familia acesteia s-a ocupat pana in prezent de administrarea si ingrijirea cimitirului. o parere va rog...ca sa stiu daca pot ajuta la randul meu in vreun fe l:(:(:(
Cel mai recent răspuns: alinaiudita , utilizator 13:42, 23 Februarie 2009
cred ca femeia aceea nu a platit impozit, pur si simplu a fost gazduita de casa parohiala asa ca nu prea vad ce sanse are femeia...
Reprezentantii bisericii nu s-au trezit de capul lor sa isi cheltuiasca banii pt capele – dar nici rau nu le pare (din motive diverse!) – sunt obligati prin normele europene... care nu permit ca decedatii sa fie tinuti in casa, ci la capela (vor incepe sa conditioneze inmormantarile – cand vor avea suficiente capele - de aceasta „depunere” a trupului decedatului in capela – si nu e gratis...).

Scrieti ca dna respectiva "cel mai probabil va ramane in strada” – deci, nu aveti certitudinea. Trebuie sa va interesati exact ce se va intampla cu femeia... Vorbiti, in primul rand, cu preotul paroh... In functie de raspunsul acestuia va puteti orienta ce trebuie sa faceti mai departe... Puteti sesiza cazul la primarie; va puteti interesa daca sunt locuri in azilul de batrani cel mai apropiat (sau in azilul-spital, daca sanatatea dnei e precara) – desi, cred ca "lista de asteptare” pt internare in azil (batranii care au pensie sunt, de regula, favorizati...) este foarte lunga... (desi suna dur, se asteapta sa decedeze unul pt a primi pe altul – in cele mai multe asemenea institutii). Puteti incerca sa o internati ca fiind un "caz social”...
mda...preotul paroh nu ii asigura o locuinta. biserica are mai multe proprietati dar acestea sunt ocupate de "rubedeniile" mai marilor bisericii,insa asta nu e problema noastra. pacat totusi de femeia respectiva. e pierduta pur si simplu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara acte cristiannnnd cristiannnnd Cum pot obtine concesionarea unei case construite pe terenul bisericii dar care casa nu are nici un act?.... (vezi toată discuția)
Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)
Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)