carmen0602 a scris:
adrianicet a scris:
Infractiunea de incest - poate fi retinuta in cazul in care persoanele care intretin relatii sexuale consimtite au devenit rude (de exemplu frate si sora) prin adoptie? Ar fi excelent daca stiti ceva hotarari in acest sens sau poate chiar un RIL..
eu am retinut ca nu are importanta daca rudenia este legitima sau dobandita prin infiere(din Tudorel Toader-cred).-nu am hotarari sau RIL in acest sens, daca gasesc postez
Incestul este atunci cand se intretin raporturi sexuale(si nu relatii sexuale) intre frati si surori si intre rude in linie directe. Nu am gasit niciun RIL care sa se refere la frati si surori proveniti din aceeasi parinti si cei din adoptie. Banuiesc ca motivul incriminarii acestei fapte se trage de undeva de pe la anatomie (chestia aia cu idiotii nu stiu cum......... nu am rabdare sa caut prin anatomie). Avand in vedere ca se refera doar la raportul sexual si nu la relatii sexuale (aceasta presupune intretinerea oricaror acte sexuale- sex oral etc.) trag concluzia ca prin aceasta incriminarea se urmareste stoparea aparitiei de astfel de cazuri (idioti........persoane cu oarece disfunctionalitati).
Asadar nu cred ca se poate retine infractiunea de incest si in cazul fratilor si surorilor din adoptie(acestia avand parinti diferiti).
Editare: Toader zice ca nu se face diferenta intre fratii normali si cei proveniti din adoptie. Asa ca trebuie sa-l ascultam:)