avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanbb

Activitate bogdanbb

Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
ai dreptate oarecum ursuletz, dar cine stie ca te-ai hotarat dupa aceea? ( ma refer aici stricto senso). in felul asta ajungem doar la interpretarea mintii umane, iar asta e cam greu de facut fara a te raporta si la ceva ce poate fi reprezentat obiectiv.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Nu prea va inteleg....ce este atat de ciudat la intrebarile facute de Udoriu?
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Salutare! Cu ocazie sustenrii celei de a doua proba(ma refer la sinteza si spete) este permis accesul cu legislatie (codurile necomentate sau adnotate)? Multumesc
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
carmen0602 a scris:

adrianicet a scris:

Infractiunea de incest - poate fi retinuta in cazul in care persoanele care intretin relatii sexuale consimtite au devenit rude (de exemplu frate si sora) prin adoptie? Ar fi excelent daca stiti ceva hotarari in acest sens sau poate chiar un RIL..


eu am retinut ca nu are importanta daca rudenia este legitima sau dobandita prin infiere(din Tudorel Toader-cred).-nu am hotarari sau RIL in acest sens, daca gasesc postez



Incestul este atunci cand se intretin raporturi sexuale(si nu relatii sexuale) intre frati si surori si intre rude in linie directe. Nu am gasit niciun RIL care sa se refere la frati si surori proveniti din aceeasi parinti si cei din adoptie. Banuiesc ca motivul incriminarii acestei fapte se trage de undeva de pe la anatomie (chestia aia cu idiotii nu stiu cum......... nu am rabdare sa caut prin anatomie). Avand in vedere ca se refera doar la raportul sexual si nu la relatii sexuale (aceasta presupune intretinerea oricaror acte sexuale- sex oral etc.) trag concluzia ca prin aceasta incriminarea se urmareste stoparea aparitiei de astfel de cazuri (idioti........persoane cu oarece disfunctionalitati).
Asadar nu cred ca se poate retine infractiunea de incest si in cazul fratilor si surorilor din adoptie(acestia avand parinti diferiti).
Editare: Toader zice ca nu se face diferenta intre fratii normali si cei proveniti din adoptie. Asa ca trebuie sa-l ascultam:)
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
isis23 a scris:

Intrebare procedura penala
Cand procurorul dispune prin ordonanta NUP pentru b.1 art.10 , poate sa dispuna si o sanctiune administrativa ?
Articolul de lege , va rog !
Pentru situatia SUP am gasit referire speciala



Daca procurorul dispune NUP pentru ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni, trebuie sa vada si care este o astfel de fapta si atunci se duce la randurile articolului 18, 1 CP alin 1 si 2 unde este data definitia, cum si la ce se raporteaza acest pericol social. Ultimul alin. al lui 18,1 poate fi considerat ca stabileste "pedeapsa" ce se aplica pentru o astfel de fapta. (sper ca m-am exprimat binisor)
Răspuns la discuția admitere magistratura-2009
La "bilantul" prezentat de CSM la sfarsitul anului trecut aveau planificat sa organizeze concurs doar in primavara. De asemenea "aveau planificat" ca si numarul magistratilor care vor pleca va fi mult mai mic decat ce s-a intamplat pana in prezent. Ramane sa vedem daca, din dorinta de a economisi cat mai multi bani, vor hotari sa-i incarce si mai mult pe judecatorii si procurorii existenti acum. Se pare ca in mintea unora nu prea conteaza calitatea muncii, nu tin cont de posibilitatile si limitele umane si vor sa obtina maximum cu nimic. ASTA E TARA IN CARE DIN PACATE TRAIM, TARA IN CARE MITOCANIA E RIDICATA LA RANG DE VIRTUTE, NEPOTISMUL E DIVINIZAT IAR NISTE ZERO BARAT, NISTE AGRAMATE SI AGRAMATI MAI VOR SA AJUNGA SI EUROPARLAMENTARI. IN SCHIMB, CEI CARE AU FACUT CEVA PENTRU TARA(DE EXEMPLU OMUL ALA CARE A ADUS ROMANIEI PLATOUL CONTINENTAL) SUNT TRATATI CU MAXIMA INDIFERENTA.
Răspuns la discuția admitere magistratura-2009
In sala ne vor lasa sigur cu codurile, dar nu ne vor lasa sa le si studiem=D>
Răspuns la discuția admitere magistratura-2009
si eu am avut in anii astia de activitate vreo 5 saptamani de concediu(adunate toate) dar astea nu se pun; asa ca stai linistita @maaria
Răspuns la discuția magistratura
e cazul anka sa faci o incercare macar; oricum bafta