Deci oricine stie CNP-ul sau nr de telefon al datornicului poate accesa contul acestuia si este foarte ok asta? Deci in curand ar putea fi internetul plin de datele noastre expuse fara nicio problema? Atunci ANAF-ul de ce a fost amendat pentru listele rusinii?
Este legal ca un site sa afiseze liste cu datornici (persoane fizice si juridice) ?
Se numeste datornic punct ro si cere CNP si numar de telefon pentru verificare, face vanzari de datorii, scrie valoarea datoriei, numele debitorului si culmea culmilor la sectiunea termeni si conditii are o anexa (anexa 1) numita lista de preturi unde apare o singura propozitie prin care informeaza ca datornicii care vor sa fie stersi din lista trebuie sa plateasca 9.99 lei.
Este legal sa existe un asemenea site?
Va multumesc si dvs. foarte mult pentru completare. Adevarul este ca desi pare simplu.....cand te pui pe treaba te izbesti de tot felul de chichite. Am vrut sa evit asocierea in participatiune, tocmai ca nu m-am lamurit de nicaieri pe deplin cum e bine, ma refer la procedua comerciala, ca dpdv contabil e clar.
Cel mai mult mi-ar fi placut sa faca fiecare firma factura ei, si sa se incaseze banii doar de una din ele, prin banca (pentru ca doar asa se poate la posta romana), iar apoi cealalta firma sa isi recupereze banii de la cea care a incasat in numele ei. Dar nu prea imi place ideea cu contractul de servicii. Ma gandisem la un moment dat daca nu pot face si eu factura de decontare pentru sume incasate de la terti. Am citit si prin codul fiscal despre ea, dar , am observat ca pana si cei care lucreaza cu firme de curierat o evita, si atunci am zis sa nu fiu eu mai eroina decat e cazul....
Va multumesc mult de tot pentru amabilitate si pentru raspunsurile competente.
Daca va mai puteti face putin timp as dori sa insist putin asupra variantelor 2 si 3, deoarece varianta 1 nu prea merge (vorbesc din practica, in sensul ca oamenii nu prea agreeaza plata prin transfer bancar).
Astfel, referitor la:
2. Imi puteti da mai multe detalii despre un astfel de contract? Mi se pare cea mai usoara metoda aceasta prin care eu doar trebuie sa imi recuperez banii de la B. Ce ar trebui el sa contina? Cu alte cuvinte A trebuie sa ii factureze lui B un serviciu (de exemplu de secretariat ... ca tot se ocupa A si de vanzarea marfii lui B), in suma egala cu cea pe care o are de incasat pe marfa respectiva? Sau dvs doriti sa spuneti altceva?
3. La varianta aceasta ar trebui ca A sa factureze lui B , de fiecare data cand se vinde si marfa lui A odata cu marfa B, ca astfel B sa aiba justificare pentru restituirea sumelor catre A?
Ma iertati pentru incoerenta , atat am intors problema aceasta pe toate partile ca m-a luat ameteala. Multumiri inca odata!
Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe acelasi site). Incerc sa gasesc o solutie convenabila pentru clienti, astfel incat, daca vor achizitiona produse si de la societatea A si de la B sa le fie trimise (prin posta, cu ramburs, sau prin curier) intr-un singur colet, astfel ca ei sa plateasca o singura taxa de livrare.
In colet se vor regasi factura emisa de A si factura emisa de B si se doreste livrarea coletului pe firma B (adica la posta sau la curier sa fie expeditor B), astfel, banii vor intra in contul firmei B.
Intrebarea ar fi ce acte sau proceduri ar fi posibile, pentru ca A sa recupereze banii de la B, aferenti facturilor emise de A.
Si daca este posibila, legala, o astfel de actiune.
Indraznesc si eu cu niste intrebari pe aceeasi tema: detin un magazin online si imi vand propriile produse. S-a ivit ocazia de a vinde si produsele altei firme pe site-ul meu.
Marfa respectivei firme (Y) va sta la mine, deoarece se doreste ca eu sa ma ocup si de livrare catre clienti in contul firmei Y.
As avea mai multe intrebari referitoare la subiect:
1. Ce act pot face intre mine si firma Y ca sa nu fie problema ca are stocata la mine marfa respectiva (in camera separata, fara a amesteca produsele firmei Y cu ale mele, care sunt de aceeasi natura); se poate face un comodat intre firma mea si firma Y, sau comodat intre proprietarii spatiului si firma Y? Nu se doreste nicio suma de la firma Y pentru stocarea marfii.
2. Ce act pot face intre mine si firma Y, pentru ca tot eu sa livrez marfa firmei Y catre clienti in contul acesteia. Am gandit aceasta deoarece cu siguranta clientii vor dori sa plateasca un singur colet in cazul in care cumpara atat produse ale mele cat si ale firmei Y.
Ma gandisem la contract de participatie (dar mi se pare complicat) sau poate de comision sau poate prestari servicii, deoarece firma mea are ca obiect de activitate si prestarti servicii de genul: secretariat, curier etc.
Eu va raspund in legatura cu pregatirea profesionala (pentru ca m-am interesat si eu): dvs aveti o diploma de la facultate care se potriveste codului caen de efectuare comert online (caci asta veti face de fapt); mentionez ca mai puteti sa va adaugati cateva activitati, de genul: consultanta , pentru ca aceeasi diploma de licenta va da dreptul. Pentru orice alta activitatea, care nu este „acoperita„ de diploma ce o aveti, ar trebui sa faceti dovada calificarii altfel: certificate absolvire cursuri - daca aveti etc.