Solutia pe scurt: În baza art. 335 alin. (2) C.pen. rap. la raportat la art. 61, alin. (4), lit. c) C.pen. ?i art. 396 alin. (10) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul ALDEA MARIUS la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 5250 lei, stabilită prin înmulţirea unui număr de 175 zile amendă cu suma corespunzătoare zilei amendă stabilită de instanţă la 30 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, faptă prevăzută de art. 335 alin. (2) Cod penal (faptă din data de 03.12.2016). Atrage aten?ia inculpatului asupra dispoziţiilor art.63 C.pen. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă inculpatul să plătească suma de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 800 lei aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10.09.2019. Se mai poate face ceva in aceasta privința ? Mulțumesc
Multumesc pentru raspunsuri,exista vreun articol in codul muncii referitor la cele 48 ore consecutive libere?Ma gandesc sa-i recomand directorului de productie sa citeasca acest articol.Multumesc.
Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este inclusa in program,programul meu fiind 8-16,in fiecare zii pierd 30 minute,iam spus ca vreau sa stau jumate de ora peste 16 ca sa recuperez pauza de masa,am fost refuzat si mi sa spus ca orele care se strang din pauza de masa sa le recuperez sambata,Intrebarea mea este urmatoarea : Poate sa ma oblige sa recuperez pauza de masa in afara zilelor lucratoare?Multumesc
Pai am fost dar deja dosarul era la politie cu solutia data,amenda administrativa.Scrisoarea primita contine o copie a deciziei procurorului prin care sunt scos de sub urmarire penala primind amenda administrativa in cuantum de 500 lei.Mentionez ca la cheltuieli judiciare nu este trecut numele meu sau al celui care a depus plangerea si are ca valoare suma de 100.Am de gand sa o platesc dar nu stiu exact termenul in care sa fac plata amenzii respective.Multumesc
Buna ziua,revin pe acest subiect pentru a afla in cat timp pot plati o amenda administrativa primita in urma acestu incident?Am observat ca scrie si plata unor cheltuieli judiciare dar nu este stipulat de catre cine se va efectua.Ordonanta este data direct de procuror cu scoatere de sub urmarire penala.Multumesc
Pot cere sa imi spuna ce declaratie a dat cel care m-a reclamat?eu vreau sa ii platesc omului oglinda respectiva si sa termin.Pot eu sa ii aduc geamul de oglinda sau si-o cumpara el si imi arata valoarea bonului fiscal?multumesc mult