Buna ziua.Sunt un pasionat al bicicletelor si intr-o zi cand ma intorceam de la branesti ne-a sicanat un sofer ne-a injurat spunandu-ne sa ne dam pe trotuar.La intersectie un sofer de duba mare a venit in ajutorul celui care ne-a sicanat aproape ca a dat peste unu din noi iar apoi venea spre mine eu atunci i-am dat peste oglinda dreapta cu mana,iar el ma acuza k i-am spart geamul de la oglinda precizez ca bratul oglinzii cel de plastic era intact.Am vrut sa cadem cu el la intelegere si sa-i dam banii pe oglinda sparta,el ne-a cerut 5 milioane pe geamul ala de oglinda,eu stiind ca face muult mai putin am spus ca nu vreau sa-i dau atat si a chemat politia,a depus plangere impotriva mea.Intrebarea mea este urmatoarea,daca ma duc sa-i achiztionez geamul oglinzii si vreau sa il dau ce trebuie sa fac ca sa isi retraga plangerea ma refer trebuie sa fac o hartie cu el din care sa se inteleaga ca si-a recuperat paguba?Sau are voie sa caute cel mai scump magazin de unde sa-si procure el oglinda?multumesc anticipat
Pentru a preintampina neajunsurile unei solutionari realizate de autoritati,analizati cu responsabilitate situatia ,contactati reclamantul,negociati pretentiile acestuia astfel incat sa stingeti litigiul
si in cazul in care ma inteleg cu reclamantul,trebuie sa facem o hartie in fata autoritatilor precum ca nu mai are alte pretentii si isi va retrage plangerea sau cum trebuie sa dovedesc ca m-am inteles cu reclamantul amiabil?
pai ce ?
vi s-a intocmit dosar penal pentru distrugere ?
nu prea cred. in cel mai rau caz ati fost sanctionat contraventional si in aceasta situatie ....sa va dea in judecata respectivul pentru produceerea unui prejudiciu.
pentru 100 lei cat e geamul unei oglinzi nu cred ca o sa va dea in judecata.
nu ar fi rau sa va interesati ce demersuri s-au intreprins de la data incidentului.
Puteti confirma in acest moment ca aveti intocmit dosar penal pentru distrugere ?
In caz afirmativ (desi nici eu nu cred ca vi s-a intocmit sosar penal !) conform al.6 al art.217 c.pen , aveti posibilitatea sa ajungeti la o intelegere ,pe latura financiara , cu partea vatamata pentru a-si retrage plangerea formulata.
Recomandabil ar fi sa verificati situatia formularii plangerii inainte de aceasta
Mie personal nu mi-a sosit nici o citatie pentru ca la data respectiva nu aveam buletinul la mine ci doar am dat numele si data de nastere reale,cei cu care am fost au dat sii CNP-ul si lor le-a venit acasa citatie,inca nu s-a intocmit dosar penal,incidentul in curs de cercetare,acum ma gandesc ca ori nu pot da de mine cei de la circa respectiva din cauza ca nu am dat decat numele si data nasterii ori probabil se asteapta ca eu sa ma duc la politie si sa dau declaratie ce si cum s-a petrecut.Acum ma intreb ca poate nu stiu de unde sa ma ia doar dupa nume si data nasterii oare e posibil?Multumescc mult celor care mi-au raspuns si va doresc un An nou cat mai bun pe toate planurile.
Masina lovita
daniela 58
sper sa ma poata ajuta si pe mine cineva....acum o saptamana mergand pe o strada mai ingusta eu am intrat intr-o depasire cu masina in acelasi moment cu o ... (vezi toată discuția)