SDP a scris:
lore_dana77 a scris:
Inculpatul X care bănuia că soţia sa Y îi este infidelă, a stropit-o pe aceasta cu
petrol lampant, apoi i-a dat foc. Imediat, realizând ce a făcut şi cuprins de remuşcări, X a
stins focul cu o pătură, salvându-şi consoarta, care, totuşi, a suferit arsuri de gradul II pe
35% din suprafaţa corpului. Deşi Y se simţea mai bine, X a ales să o ducă cu maşina la
spital pentru a-i fi tratate arsurile. Pe drum se produce, însă, din vina lui X un accident de
circulaţie soldat cu moartea lui Y.
Prima instanţă l-a condamnat pe X pentru omor calificat săvârşit cu intenţie indirectă.
Comentaţi soluţia instanţei.
Cum vad ca nu a vrut nimeni ( :weg: !!!) pana acum sa ne dea raspunsul corect la aceasta speta... sper sa imi dati si mie voie sa raspund mai intai la aceasta.
Am sa "recunosc " in fata M.A.N. (sau nu ? ) ca "am revazut", intre timp, trei dintre personalitatile dreptului penal roman, doua arhicunoscute, una mai putin cunoscuta; doua plecate de mult dintre noi, una inca prezenta si careia eu ii doresc si pe aceasta cale MULTA SANATATE !
Instanta a dat o solutie gresita, incadrarea fiind de fapt omor deosebit de grav (pentru cei care sustin solutia T.S. care considera ca atunci cand vrei sa pui la frigare pe cineva chiar vrei sa savarsesti un omor prin cruzimi, cred ca aluzie la "arzate-ar focul Iadului ", chin vesnic, etc. :angry: ! ) sau un omor calificat pentru cei care nu sustin prima solutie.
Cu circumstantele agravante si atenuante (care se cam anihileaza...) !
Solutia pe care eu o sugerez este cea de: infractiune de omor deosebit de grav (sau calificat,... vedeti mai sus...), savarsita cu intentie DIRECTA si cam atat :O !
Cum?
Maaai, baaai, oaaai, esti :hammer: ?
O sa raspundeti (in functie de zona geografica si mai sigur etnografica) din care faceti parte!
Va rog, doar, sa nu aruncati cu caramizi in mine!
Eu aici as incadra tentativa la omor calificat in concurs cu ucidere din culpa.
utilizator0 a scris:
Eu la vara intru ... spor si voua !
Pt @utilizator nul sau multzime vida: Iti doresc succes sa intri unde vrei tu, in U.E. sau unde stii, doar lasa-ne cu "Piratii din Caraibe" . Du-te si posteaza din astea pe Cancan!:sticktongue::rofl:
Salutare! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta: am vazut ca Udroiu a scos alte editii ale cartilor sale de dr.penal si de proc.penala. Eu una, spre ex., la proc. penala am editia din 2010 care are cam 500 pg. Noua editie are mai mult cu 150 de pg. cred. Daca ati facut vreo comparatie, merita sa o iau pe cea noua, are multe explicatii in plus? In ce consta diferenta mare de pagini pentru ca nu stiu daca merita sa o achizitionez. Ms frumos.