avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters80411

Activitate ContSters80411

Răspuns la discuția pot sa ma lamuresc?
de unitate
in contractul individual de munca pe care l-am incheiat cu o societate este mentionat ca perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare conform contractului colectiv de munca nr.1270/06.06.2006(iar eu ma intreb daca acest nr.1270/06.06.2006 din contractul colectiv de munca:, mai poate prevedea si alceva ceeace eu nu stiu).Deasemenea ma intreb daca societatea nu avea obligatia sa-mi plateasca si un salar compensator in momentul in care m-a dat in somaj , nu de altceva dar nu mia platit nici alte obligatii legale care kle avea fata de mine( de exemplu concediu medical din luna martie si jumatate din salariul din aprilie care continea preavizul si plata concediilor de odihna care nu mi lea dat pe anul trecut si anul acesta)
in contractul individual de munca pe care l-am incheiat cu o societate este mentionat ca perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare conform contractului colectiv de munca nr.1270/06.06.2006(iar eu ma intreb daca acest nr.1270/06.06.2006 din contractul colectiv de munca:, mai poate prevedea si alceva ceeace eu nu stiu).Deasemenea ma intreb daca societatea nu avea obligatia sa-mi plateasca si un salar compensator in momentul in care m-a dat in somaj , nu de altceva dar nu mia platit nici alte obligatii legale care kle avea fata de mine( de exemplu concediu medical din luna martie si jumatate din salariul din aprilie care continea preavizul si plata concediilor de odihna care nu mi lea dat pe anul trecut si anul acesta)
buna ziua,asi dori sa stiu ce prevede nr.1270/06.06.2006.din contractul colectiv de munca
Va multumesc f. mult pentru informatie
am pus aceasta intrebare deoarece stiu ca in urma cu ceva timp cei care se aflau in somaj si isi gaseau de lucru intr-o alta localitate la cel putin 50km de localiatea initiala unde au lucret sau , au beneficiat de o anumita suma de bani
Deoarece in curand vao beneficia de ajutorul de somaj , ma gandesc ca locuind intr-o zona defavorizata ,nu voi sta cu mainile in san ci voi incerca sa-mi gasesc un servici chiar deca e in alta localitate sau judet( sunt constienta ca dupa ce se termina indemnizatia nu voi avea mari sanse de a-mi gasi un loc de munca), ma intreb daca statul ma va ajuta cu ceva in eventualitatea ca voi parasi localitatea (in caz ca ma va ujuta ma intrb cu ce?)
Răspuns la discuția CE SE POATE INTAMPLA?
Multumesc pentru incurajare nu ma voi lasa pana nu-mi obtin drepturile, iar prin afirmatia "mai exista si instanta", angajatorul este constient ca omul de rand nu are bani sa-l actioneze in instanta si cred eu ca si din acest motiv isi permite sa-si " faca de cap"
Nu stiu daca voi rezolva ceva si cu acest demers deoarece s-au facut nenumerate sesizari la acesta institutie (sesizari bine fondate)care dupa nenumarate controale s-au aplicat cateva amenzi nesemnficative iar angajatorul continua sa " taie si sa spanzure dupa bunul plac" si de aceea mie frica sa nu raman fara indemnizatia de somaj
Stiu ca nu s-a efectuat aceste plati tocmai de la persoana care trebuia sa faca aceasta plata ( suntem in relatii de prietenie si ma anunta cand face plata, dar ma gandeam ca daca nu face aceasta plata in termen de 30 de zile sa nu am eu de suferit sau stiu eu sa nu mi se dea somaj)