avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CE SE POATE INTAMPLA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CE SE POATE INTAMPLA?

CE SE POATE INTAMPLA?
DEOARECE IN URMA CE AM LUCRAT LA O FIRMA TIMP DE DOI ANI IAR IN LUNA APRILIE MI S-A RESTRUCTURAT POSTUL, ANGAJATORUL MIA DAT PREVIZ PE CARE L-AM SATISFCUT URMAND CA IN DATA DE 30 APRILIE SA MI SE DESFACA CONTRACTUL DE MUNCA( AM FOST DATA IN SOMAJ),FIRMA NU MIA PLATIT DATORIILE CATRE STAT CEL PUTIN PE ULTIMA LUNA DIN CATE STIU, MA INTREB DACA ARE ROST SA MA DUC LA SOMAJ SA-MI DEPUN DOSARUL( NU STIU DACA IN CAZ CA MA VOI DUCE DUPA CARTEA DE MUNCA MI SE ELIBEREAZA ACESTA)
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:16, 20 Mai 2009
Dvs de unde stiti ca societatea nu a achitat contributiile datorate?

Dvs trebuie sa mergeti cu dosarul la Agentia de ocuparea a Fortei de Munca si trebuie sa aveti stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24.

Cartea de munca trebuie sa va fie eliberata in maxim 30 de zile, nu au nici un drept sa va retina acest document.

O mare rugaminte; nu mai scrieti cu litere de tipar, este greu de citit si contravine regulamentului acestui forum. Multumesc.
Stiu ca nu s-a efectuat aceste plati tocmai de la persoana care trebuia sa faca aceasta plata ( suntem in relatii de prietenie si ma anunta cand face plata, dar ma gandeam ca daca nu face aceasta plata in termen de 30 de zile sa nu am eu de suferit sau stiu eu sa nu mi se dea somaj)
Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la acest lucru si poate un control o sa ii trezeasca.
Eu cred ca ar trebui sa luptati pentru indemnizatia de somaj care v-ar cuveni. Nu sunt vremuri foarte potrivite sa stam cu mainile in san, mai ales ca angajatorii mai au foarte putine locuri de munca vacante.
Nu stiu daca voi rezolva ceva si cu acest demers deoarece s-au facut nenumerate sesizari la acesta institutie (sesizari bine fondate)care dupa nenumarate controale s-au aplicat cateva amenzi nesemnficative iar angajatorul continua sa " taie si sa spanzure dupa bunul plac" si de aceea mie frica sa nu raman fara indemnizatia de somaj

Alte discuții în legătură

Acte somaj Giorgi83 Giorgi83 Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita): 1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca 1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)