CE SE POATE INTAMPLA?
DEOARECE IN URMA CE AM LUCRAT LA O FIRMA TIMP DE DOI ANI IAR IN LUNA APRILIE MI S-A RESTRUCTURAT POSTUL, ANGAJATORUL MIA DAT PREVIZ PE CARE L-AM SATISFCUT URMAND CA IN DATA DE 30 APRILIE SA MI SE DESFACA CONTRACTUL DE MUNCA( AM FOST DATA IN SOMAJ),FIRMA NU MIA PLATIT DATORIILE CATRE STAT CEL PUTIN PE ULTIMA LUNA DIN CATE STIU, MA INTREB DACA ARE ROST SA MA DUC LA SOMAJ SA-MI DEPUN DOSARUL( NU STIU DACA IN CAZ CA MA VOI DUCE DUPA CARTEA DE MUNCA MI SE ELIBEREAZA ACESTA)
Stiu ca nu s-a efectuat aceste plati tocmai de la persoana care trebuia sa faca aceasta plata ( suntem in relatii de prietenie si ma anunta cand face plata, dar ma gandeam ca daca nu face aceasta plata in termen de 30 de zile sa nu am eu de suferit sau stiu eu sa nu mi se dea somaj)
Eu cred ca ar trebui sa luptati pentru indemnizatia de somaj care v-ar cuveni. Nu sunt vremuri foarte potrivite sa stam cu mainile in san, mai ales ca angajatorii mai au foarte putine locuri de munca vacante.
Nu stiu daca voi rezolva ceva si cu acest demers deoarece s-au facut nenumerate sesizari la acesta institutie (sesizari bine fondate)care dupa nenumarate controale s-au aplicat cateva amenzi nesemnficative iar angajatorul continua sa " taie si sa spanzure dupa bunul plac" si de aceea mie frica sa nu raman fara indemnizatia de somaj
Alte discuții în legătură
Acte somaj
Giorgi83
Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita):
1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca
1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)