avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

depunere dosar somaj

ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia cu cele 12 salarii ,in cita vreme pot sa depun dosarul ptr somaj
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:41, 23 Noiembrie 2009
Aveti la dispozitie 30 zile d ela data decizie de incetare a raporturilor de munca ptr a va putea depune actele la agentina de somaj si a avea inscris in cartea de munca continuitatea. Aceasta inseamna ca veti primi indemnizatia de somaj de la data deciziei de incetare.

Daca insa ati depasit cele 30 zile va puteti prezenta si depune actele dar veti primit indemnizatia de somaj de la data depunerii actelor.
Stimate domn,
la 1 oct.2009 ati primit preavizul sau la acea data vi s-a desfacut CIM? Angajatorul si angajatul sunt obligati sa faca toate demersurile necesare in timp util (30 de zile de la data incetarii contractului individual de munca) pentru ca acesta din urma sa beneficieze de indemnizatie de somaj.
in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj


Atentie, preavizul este de 20 de zile lucratoare asta inseamna ca data incetarii contractului este 29.10.2009 si trebuie sa depuneti dosarul la somaj cel tarziu pana in data de 27.11.2009

Succes
In cazul dvs perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare, nu de 15.
Pentru a primi indemnizatia de somaj incepand cu ziua urmatoare celei in care a incetat contractul de munca trebuie sa depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului.
Daca veti depune mai tarziu dosarul veti primi indemnizatia de somaj incepand cu ziua in care ati depus dosarul.
La desfacerea CIM-ului pentru probleme care nu tin de persoana salariatului legislatia prevede 20 zile lucratoare de preaviz.

Depunerea dosarului la AJOFM pentru inscriere si plata indemnizatiei de somaj se face in termen de 30 de zile de la desfacerea CIM-ului, dupa depunerea dosarului implica faptul ca dvs. acest termen beneficiati de somaj mai putine luni.
In situatia dvs. va recomand sa depuneti dosarul cat mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere a dosarului pt. somaj roxi1379 roxi1379 Buna ziua, activitatea la fundatia la care lucrez a incetat din 12 oct. a.c., mentionez ca sunt insarcinata in luna a 4/a, si am convenit cu angajatorul sa nu ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Plata preavizului in cazul concedierii mirela81 mirela81 \"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 16.04.2010 Compartimentul unde sunteti incadrat isi restrange activitatea.Conform cu prevederile art.73 ... (vezi toată discuția)