avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de depunere a dosarului pt. somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de depunere a dosarului pt. somaj

Buna ziua, activitatea la fundatia la care lucrez a incetat din 12 oct. a.c., mentionez ca sunt insarcinata in luna a 4/a, si am convenit cu angajatorul sa nu astept decizia instantei de lichidare judiciara si urmeaza sa mi se desfaca contractul de munca, prin art. 65, daca nu ma insel, restructurarea postului. As vrea sa va intreb, incepand cu ce data voi fi inregistrata la AJOFM> de cand depun dosarul pentru indemnizatia de somaj, sau de cand mi-a fost desfacut contractul de munca. Pentru ca dupa cate stiu nu am voie sa am intrerupere mai mare de 15 zile, in cartea de munca, pentru a beneficia de indemnizatie de maternitate. Va multumesc. P.S. Angajatorul insista sa imi desfaca contractul cu data de 12 oct. si nu stiu daca este sau nu in
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 18:36, 10 Noiembrie 2009
Daca epuneti dosarul in termen de 30 de zile de la data concedierii somajul va curge din data de 13.10.2009. Atentie! Trebuie neaparat sa depunti dosarul in acest termen de 30 de zile ca sa nu aveti intrerupere.
Succes!

Vorbiti cu angajatorul sa va pregateasca toate actele necesare, sa fie gata la timp.
Carnet de munca, adeverinta somaj, copie decizie incetare contract de munca.
Pe langa acestea, dvs trebuie sa mai pregatiti: copii dupa toate diplomele, copii buletin, adeverinta de la medic care sa ateste starea de graviditate.
Pentru a beneficia de CIC trebuie sa aveti lucrat sau asimilat 12 luni anterioare datei naterii copilului,sa aveti continuitate,mare grija cu incrierea la somaj!

Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la data incetarii CIM, sa vi se desfaca CIM cu art 65(1) Codul Muncii si sa aveti stagiu de cotizare 12 luni lucrate in ultimile 24 de luni.

Intrati pe site-ul AJOFM local pentru informatii suplimentare.
pe 12.10 mi-a incetat si mie contractul de munca , si nici pina in ziua de azi nu am putut depune dosarul pentru ca angajatorul nu mi-a emis anexa 14, anexa care -spune angajatorul -se completeaza dupa depunerea declaratiilor din luna respectiva, iar declaraliile au ca termen de depunere data de 20 ale lunii si abia dupa 20 ale lunii se va amite anexa 14. In consecinta contractul a incetat in data de12.10, iar eu ar trebui sa depun dosarul pina pe 12.11, insa angajatorul spune ca poate emite anexa 14 doar dupa data de 20.11.2009. Ce pot face eu in acest caz, pentru a nu avea intrerupere pe cartea de munca?
1. Intrebati la AJOFM ca eu stiu ca se iau dosarele pentru somaj si cu adeverinta incompleta, fara ultima luna.
2. Cel putin se lua pana acum cateva luni, inainte de a recurge la economii.

Alte discuții în legătură

Rog ajutor roxi1379 roxi1379 Buna ziua, activitatea la fundatia la care lucrez a incetat din 12 oct. a.c., mentionez ca sunt insarcinata in luna a 4/a, si am convenit cu angajatorul sa nu ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj fanamarius fanamarius ma numesc MARIUS si am urmatoarea intrebare: in data de 1 oct 2009 am depus preavizul de 15 zile cu art 65 ptr somaj ,numai azi am primit de la patron hirtia ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj sau nu? Ramoon Ramoon Buna ziua! Sa va prezint un pic situatia in care ma aflu: din 2001 pana in 2006 am lucrat la o firma in Brasov pe perioada nedeterm. Din 2006 pana in ... (vezi toată discuția)