Buna ziua!
Unchiul a dobandit in timpul casniciei o casa. Sotia acestuia are din prima casatorie 3 copii. Dupa moartea sotiei, baietii cer deschiderea succesiunii asupra casei. S-a facut si o evaluare asupra casei. Problema este ca unchiul nu are de bani pentru a plati partea ce revin copiilor mostenitori. Intrebarea este daca poate fi obligat la plata partii succesorale in perioada cat acesta traieste, in conditiile in care el vrea sa pastreze casa si aceasta sa fie vanduta dupa moartea sa iar abia atunci mostenitorii sa-si poata recupara partea de bani.
1. Si este obligatorie aplicarea cestor coeficienti de ierarhizare si daca da, unde ii gasesc pentru ind alimentara?
2. Pot refuza semnarea unui astfel de contract care ma dezavantajeaza totalmente?
Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de munca unde saraiul a scazut de la 1280 RON la 670 RON. Este posibil asa ceva?
Sunt 16 apartamente, 3 etaje+parter. Vi se pare putin 300 RON numai pentru un singur bloc. Mie nu si cred ca multor bugetari nu li se pare puti 300 RON pentru 4 zile pe luna de curatenie caci atatea se executa in acest bloc.
Stersul geamurilor de pe casa scarilor si la usile de intrare in bloc, curatenia in lift, debarasarea ghenelor de gunoi si curatenia acestora, curatenia si debarasatul containerelor de gunoi de la parter, curatenia in spatiul verde din jurul blocului, curatarea trotoarelor din jurul blocurilor etc., toate aceste amanunte enumerate nu se intampla in scara blocului nostru, poate in alte locuri....da. Si peretii nu intra in scara blocului, de ce se numeste curatenie pe scara blocului ? Trauceti-mi si mie acest sens "scara blocului"???? De ce toata lumea se gandeste numai la bani fara a face nimic. La locul meu de munca, femeile de servici mentin curatenia conta unui salariu minim pe economie si mai au si respect........comparativ cu administratorii si femeile de serviciu din cadrul administratiilor de locatari care atunci cand le sesizezi ceva incep sa ridice tonul.
Referitor la abuzul administratorilor de bloc am si eu o ontrebare. Care sunt atributiile femeii de servici care face curatenie pe scara blocului? Am rugat-o pe doamna administrator sa curete peretii. In prima faza mi-a zis ca nu e treaba femeii de servici. Luna trecuta i-am lasat scris, mi-a zis ca nu are de unde sa-i dea carpa de sters. M-am oferit si i-am dat a sacosa cu carpe si detergent pentru pereti precum si apa. A sters o parte din pereti dar nu pe toti. Azi cand am fost sa platescam intrebat-o ce facem cu femeia de servici caci intr-o luna de zile nu are reusit sa curete toti peretii. Mi-a spus clar ca nu intra in atributiilr femeii de servici sa curete peretii ci doar sa stearga pe jos si sa mature caci asa prevede fisa postului. I-am spus ca pe noi nu ne-a intrebat nimeni niciodata nimic referitor la aceste lucruri si mi-a raspuns ca nu e treaba noastra caci fisa se face impreuna cu ITM-ul. Si asa am ramas cu peretii nestersi. Nefiind in domeniu ma intreb cum se poate rezolva aceata problema.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!