avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligat la plata partii succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligat la plata partii succesorale

Buna ziua!
Unchiul a dobandit in timpul casniciei o casa. Sotia acestuia are din prima casatorie 3 copii. Dupa moartea sotiei, baietii cer deschiderea succesiunii asupra casei. S-a facut si o evaluare asupra casei. Problema este ca unchiul nu are de bani pentru a plati partea ce revin copiilor mostenitori. Intrebarea este daca poate fi obligat la plata partii succesorale in perioada cat acesta traieste, in conditiile in care el vrea sa pastreze casa si aceasta sa fie vanduta dupa moartea sa iar abia atunci mostenitorii sa-si poata recupara partea de bani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:30, 2 Iunie 2011
depinde in ce fel a dobandit domnul imobilul ca daca l-a mostenit de la cineva este bunul lui propriu . numai daca e cumparat este bun comun si ar avea parte la el toti mostenitorii defunctei - pe partea ei.
din momentul ramanerii irevocabile a hotararii de partaj, sulta trebuie achitata in max 3 ani...dupa 3 ani se prescrie. deci acei copii sigur o vor cere in cei 3 ani.
daca vrea sa pastreze casa, va trebui sa-i despagubeasca pe copii pt 3/4 din jumatate de casa
pot ajunge la intelegere s-o vanda si sa-si ia ceva mai mic
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Nicoleta0609 Nicoleta0609 Bunaseara! as dori cateva informatii...este vorba despre succesiunea unui apartament al matusii mele, care a decedat( sora mamei). Mama mea este decedata si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)
Casa părintească se imparte intre frati Anna2309 Anna2309 Buna ziua, in urma cu cateva zile am primit o veste care oarecum m-a tulburat si as vrea sa va intreb daca cumva a-ți trecut prin asa ceva si daca asa este ... (vezi toată discuția)