Fapta se incadreaza la vatamare corporala din culpa pe alin. (3), iar la aceasta infractiune codul penal prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa inchisorii. Credeti ca instanta imi poate da pedeapsa inchisorii avand in vedere ca e prima abatere si ca am si circumstante atenuante (am fost alaturi de victime in aceasta perioada)?
Dat fiind ca familia mea nu are o situatie financiara buna si nu pot plati daunele ce se poate intampla?
In urma cu aproximativ o luna jumate am lovit 2 persoane pe trecerea de pietoni. Din cauza unei dubite parcate chiar inaintea trecerii, nu am vazut victimele. Mentionez ca era si intuneric, iar eu aveam si o problema cu maseaua (inainte de accident cu 2 zile am suferit o interventie chirurgicala si ma durea foarte tare locul de unde mi fusese extrasa maseaua). Nu aveam viteza mare, in jur de 40km/h, poate chiar mai putin. In aceste imprejurari am lovit o batrana de 70 ani si pe nepoata ei de 13 ani. Batrana are 30-40 zile de ingrijiri medicale (a avut o coasta rupta si cateva vanatai), iar fetita 15-20 zile de ingrijiri medicale (fractura la nas, traumatism la ceafa). Pe timpul cat au fost internate am fost in fiecare zi la spital la ele, le am cumparat o parte din medicamente (pt ca nu voiau sa primeasca nimic de la mine). Am incercat sa vorbesc cu ele sa nu depuna plangere impotriva mea, sa ne intelegem cumva, dar nu au vrut si saptamana aceasta au depus plangere. Au spus ca au o situatie financiara buna, ca nu au nevoie de bani si tot ce le intereseaza este sa se faca dreptate.
In cazul in care nu reusesc sa ma impac cu ele, as vrea sa stiu cam la car ar putea aprecia instanta de judecata amenda penala (ma gandesc ca fiind la prima abatere de acest fel si ca nu sunt urmari grave nu mi se va da pedeapsa inchisorii), avand in vedere ca sunt student, ca mai am 1 an de studiu si ca nu am niciun venit? Stiu ca raspunderea penala este personala, deci parintii nu pot plati amenda in locul meu.
Aveti idee cumva si daunele materiale si morale la cat s ar putea ridica? Stiu ca sunt in functie de cat cer victimele, dar ati putea estima, din practica judiciara?
Inca o intrebare: in acest caz se retine concurs de infractiuni, adica 2 vatamari corporale din culpa?
este un accident din pacate ... pe trecerea de pietoni , cu 2 victime .. o batrana si un copil ... se simt bine acu , fetita a fost externata a stat 5 zile in spital si bunica inca mai e in spita... are o coasta rupta , arcada cusuta si o lovitura la picior ... va intrebam ca nu stiu cum se procedeaza in caz de ma da in judecata dk nu o sa ne intelegem ... rca ul intervine singur sau tb instintat ? mentionez ca la politie am lasat o copie dupa asigurare
Am avut acu cateva zile un accident pe trecerea de pietoni , am lovit 2 persoane pe trecere .... vreau sa stiu dk RCA ma ajuta cu ceva in caz de proces ??? acopera ceva ??? cum procedez ?
Am avut un accident rutier pe trecerea de pietoni lovind 2 persoane. Daca medicul legist constata ca victimele au nevoie de mai mult de 60 de zile de ingrijire medicala, iar aceasta perioada mi se pare mult prea mare ( avand in vedere ca fata are o fractura nazala , o vanataie la cap si bunica arcada sparta , un cucui si 2 coaste rupte ) , pot cere o reevaluare a acestora ????? mentionez ca persoanele vatamate au rude in sistemul sanitar.