Am gasit toate informatiile si sfaturile necesare, pentru care ati consumat timp, sincer nu ma asteptam sa primesc atat de mult pe un forum. Multumesc inca o data.
Sper sa nu va suparati pentru ca imi permit sa va contrazic la un aspect:
Instanta judecatoreasca are legatura cu frustrarea mea, nicidecum prin solutia data ci prin modul si logica cu care judeca astfel de procese.
E clar ca 95% din contravenienti vin cu tot felul de smecherii, martori mincinosi (lucru evident pentru mine in cateva ore de sedinta) dar asta nu inseamna ca toti contestatarii fac parte din aceasta categorie. Instanta nu tine cont, ii eticheteaza pe toti ca pe niste contravenienti veniti sa ocoleasca legea. Practic daca prezinti suficiennte "dovezi" - ai sanse sa castigi.
Mie personal judecatoarea mi-a pus cateva intrebari "incuietoare" numai cu detalii din continutul contestatiei, incercand sa ma prinda, lucru care nu avea cum sa se intample. Dar cum nu aveam martori sau alte probe ( desi am solicitat IPJ-ului probe video), probabil a gandit ca am compus contestatia si am invatat-o ca pe-o poezie. Rezultatul - nu am avut castig de cauza.
In fine, asta e Codul de procedura civila, astea sunt instantele, sunt alte lucruri in viata mult mai importante.
Sper totusi ca in cazuri mai importante se judeca cu atentia cuvenita, nu "la gramada".
Va doresc mult succes in activitate si un weekend placut !
Multumesc de raspuns,
Scuze pentru confuzia termenilor, din pacate nu am absolut nici o pregatire juridica.
Acum imi este limpede, hotararea pronuntata de judecatoria Buftea e irevocabila, neatacabila, practic ma priveaza de dreptul de recurs intr-o instanta superioara de la prima infatisare. Desi nu e o cauza importanta ma sint frustrat tocmai de instanta de la care asteptam "dreptatea" :-). Uhh...ce se intampla daca ar fi fost vorba de o cauza grava !?
Nu inteleg cum instanta iti atribuie din oficiu vinovatia pe baza unui PV iar contestatarul trebuie sa dovedeasca nevinovatia, mai ales cand IPJ nu pune (sau nu vrea) la dispozitie probele video care erau mai presus de orice discutie..
Cred ca era mai bine daca mergeam cu un martor mincinos si transam discutia, cum de altfel se intampla frecvent.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu incerc sa dau o interpretare proprie a legii, am observat ca textul se refera doar la instanta de recurs si apel dar nu cu caracter de exclusivitate, pur si simplu nu se face referire la sentintele irevocabile date de instanata de fond. Cred ca acest lucru se intampla mai rar, sau este o masura mai noua, insa te priveaza de un drept fundamental de aparare intr-o instanta superioara. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca in procesele cu IGP trebuie sa-ti dovedesti cu mijloace proprii nevinovatia, desi IGP de cele mai multe ori nu probeaza cu nimic vinovatia, practic instanta de fond iti atribuie din oficiu vinovatia pe baza unui PV.
Am gasit urmatorul text:
Caile extraordinare de atac - II. - Revizuirea
= cale extraordinara de atac, prin care, in cazurile expres prevazute de lege, poate fi atacata o hotarare judecatoreasca irevocabila pronuntata pe fond de o instanta de orice grad, cerandu-se chiar instantei care a pronuntat hotararea revizuita sa o retracteze si sa dea o noua hotarare.
Multumesc anticipat, sper ca poate cineva sa aduca o clarificare in aceasta situatie.
In data de 26 octombrie s-a judecat la instanta de fond (judecatoria Buftea) primul (si singurul) termen al unei plangeri formulata de mine impotriva IJP Ilfov. Sentinta s-a amanat pentru 02 noiembrie. Astazi am aflat ca "se respinge plangerea" si, cu stupoare, "sentinta este irevocabila".
Intrucat tot astazi am aflat ca exista in arhiva IGP declaratii scrise (intr-o cauza separata) dar cu referire dirceta la cauza mea, doresc sa solicit o revizuire a hotararii pe baza acestor documente.
Intrebarile mele sunt simple:
1. Unde se face solicitarea de revizuire a sentintei irevocabile si in ce termen ?
2. Daca solicitarea va fi admisa, in afara de documentele pe care se bazeaza solicitarea pot aduce si alte probe, precum si sa citez martori din partea intimatului IGP.
In comuna Mogosaia printr-o hotarare a Consilului Local s-a introdus o taxa de conectare la reteaua de apa de 3000 lei care este aplicabila doar pentru locuitorii anumitor strazi (cca. 10% din total). Restul locuitorilor nu platesc aceasta taxa.
Mentionez ca taxa nu se refera la lucrarile si materialele de bransament iar reteaua publica de apa afost realizata de primarie din fonduri guvernamentale/nerambursabile.
Este legala aceasta taxa, poate fi cumva atacata hotararea CL. ?
multumesc tuturor pentru sfaturi,
trebuie totusi sa rezolv problema cu Vodafone.
daca am inteles bine, e recomandat sa deschid eu o actiune.
poate cinva sa-mi recomande o persoana cu experienta in probleme similare?
multumesc
multumesc pentru raspuns,
rezolvarea pe cale amiabila am propus-o repetat in instiintarile transmise incepand cu decembrie 2008.
Plata efectuata e evidentiata in ultima factura (cca. 7 mil) dar a ramas valoarea serviciilor reclamate + penalizari (cca. 8 mil) care s-au transformat in 41 milioane (alte penalizari, reziliere etc) desi am contractul din 2001.
Instiintarea de reziliere din 21.02.2009 am primit-o in 02.03.2009 (avea termen de plata 10 zile) si probabil m-au introdus deja in baza lor de date, nu mai pot lua alt abonament de la concurenta.
As vrea sa consult un avocat, cum ar trebui sa procedez?
Imi puteti face recomandari ? sumele in joc sunt mici iar interesul avocatilor probabil similar si nu as vrea doar sa pierd timp si bani.
Multumesc,
Din 2001 pana in decembrie 2008 am avut pe firma un contract cu Vodafone. Din ianuarie 2008 am completat contractul cu un serviciu de date (internet) care functiona foarte prost sau nu functiona deloc. Incepand din septembrie am facut mai multe reclamatii telefonice iar apoi in scris (noiembrie, decembrie) sa remedieze problema.
I-am anuntat in scris, cu confirmare de primire, ca renunt la abonamente si nu mai platesc contravaloarea serviciilor de date reclamate. In 29 dec.2008 Vodafone a sistat serviciile de date si voce.
In ianuarie 2009 am achitat ultima factura din care am scazut serviciile de date reclamate si cele de voce facturate dar de care nu am beneficiat (29.dec.2008-16 ian.2009), calcul pe care l-am transmis catre Vodafone.
In februarie 2009 am primit un raspuns scris in care admiteau ca au probleme la internet si mi-au scazut o suma aproximativ egala cu serviciile de internet reclamate.
Scaderea s-a facut doar pe instiintare, nu pe factura.
Urmatoarea factura a avenit cu majorari, penalizari, taxa de rezilere vre-o 40 milioane si o instiintare de rezilere plus asigurari ca isi recupereaza datoria.
Intrebare:
Noi nu mai putem lua abonamete de la alte firme. Merita sa ma judec cu Vodafone? Sa astept sa ma dea ei in judecata?
Sa deschid eu actiune?...sau alte sfaturi.