avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian Braniste

Activitate Iulian Braniste

Răspuns la discuția Exista in Romania Ebook?!
Răspunderea penală a funcţionarului public Editia a treia revazuta si adaugita, un alt titlu care imi atrage atentia si as vrea sa o am!
=D>
Oare e posibil?! Mahh...am dubiile mele. Si totusi o speranta m-a determinat votez si eu ptr prima data in viata mea :"> , l-am votat pe Basescu ;) !
Din intimplare treceam pe linga Consulat ( Bine ca din intimplare trec in fiecare zi ) si era asa o mare ingramadeala, ma gindeam ce s.o vinde?! Ce sa se vinda?! Afara, prostie, influenta si iluzii desarte. Inauntru, liniste si ordine! :P
Buna Dimineata,

Este cineva gentil spre a-mi indica un link unde as putea achizitiona Ebook din Romania?
Mi precis CP si CPP Roman in versiune Ebook. ( Codul penal. Codul de procedura penala. Actualizat la 10 ianuarie 2010 )#-o

Va multumesc
Stimata Doamna. Va multumesc.
Poate in viitor ar trebui sa studiez tipologii de societati ceva mai simple, intrucit in Italia imi este foarte greu sa obtin informatii specifice despre societati legal constituite in Italia "in baza legilor unui alt stat", adica in cazul meu Romania.
In italia sistemul national de asigurari de munca este INAIL. Nu reusesc sa aflu daca imi mai trebuie asigurari de munca suplimentare in cazul transfertelor angajatilor din Romania in Italia, intrucit pina sa intram in CEE se cereau si nu, depinde de obiectul muncii. Odata intrati in CEE cind mi se spune ca sint de ajuns asigurari romane cind nu.
In Italia este obligatorie legitimatia de munca cu numarul de matricola inscris, in cazul transfertei care este numarul matricol al unui angajat in romania?! Sa fie numarul de inregistrare al contractului de munca?!
1. Pe linga Anexa la contractul de munca comform art 17-18 codul muncii ce ar mai fi?
2. Legea aici prevede 40 de ore saptamianl ceea ce inseamna 8ore/zi e posibil chiar si in constructii?
3. Simbata este considerata zi de odihna/sarbatoare?
4. Care este coeficientul care se aplica tarifei orare in cazul a suplimentarii cu 1-2 ore a orarulu de munca?
5. Care este tarifa orara minima aplicabila in constructii/industrie?
6. Care este valoarea diurnei aplicabile in CEE, minim/maxim?
7. Garantarea cazarii include si suportarea chieltuielilor de catre societate? Termenul "societatea in cauza este obligata sa asigure cazarea shi masa" se refera numai la asigurarea cazarii urmind ca salariatul sa-si plateasca cazarea din diurna?
8. Exista al 13-lea salariu in Romania se poate acorda salariatului al 13-lea salariu la fel ca in Italia?

AM ENUMERAT O SERIE DE SUBIECTE ALE CAROR RASPUNSURI SE VOR DEMONSTRA UTILE ATIT SOCIETATILOR CIT SI ANGAJATIILOR.

Ca sa nu mai vorbim de cultura mea generala fiind direct interesat ;)
=D>
Apropo,
Dumneavoastra realizati consecintele cistigarii unui astfel de proces?
Co o publicitate adecvata.
Imi vine sa rid cind ma gindesc ca in occident se intimpla sa iti ceara shi macar o parte din suma numai sa recupereze ceva fara prea mult tam tam =D>
La noi abuzeaza de nepregatirea oamenilor de rind speriati ca le scot casa la licitatie pentru sume ridicole.
Dar mai ridicol este ca Statul care se complace in astfel de situatii lasind liber arbitru subscrierea unui contract redactat in modul de a nu oferi nici un fel de protectie consumatorului de rind.
Poate are dreptate si colegul dumneavoastra, depinde ce contract s-a semnat oricum cine citeste in ziua de azi un contract stipulat cu o retea de telefonie mobila? NIMENI!

Stimata Doamna,

Va multumesc pentru atentie si as vrea sa comfirm ca sint cu zimbetul pe buze si cind pierd, desi e greu sa accept o infringere. De regula studiez bine de tot alternativele incit inchei lupta inainte de a o incepe daca instinctul mi-o comanda.
De mult ash fi vrut sa pun in genunchi un colos cum e conex spre exemplu, insa resursele in Romania sint mult prea scarse chiar shi dupa atitia ani.
Imi aduc aminte de un episod cu ani in urma cind aveam un contract cu conexul, cu garntie de 250$ in avans cred, cu plati zilnice de sute de $ ca imi taiau linia de pe o zi pe alta#-o pentru ca depaseam dupa ei limita...(pai ma limitezi sa-mi chieltui banii shi mai mult sa va bag bani in buzunari?!...incredibil dar adevarat), i-am rugat sa nu imi mai taie linia fara aviz, sa ma sune inainte shi trimit pe altcineva in caz ca eu nu sint in zona, sa plateasca.
Zis shi facut, imi vin un grup de italieni ( in acea perioada consulente si interpret privat pentru investitii in Romania) in tara shi ramine sa ne intilnim la Hotel Paringu. Plec de acasa shi pe drum...sesizez ca nu ma mai suna nimeni, iau mobilul...mort. era seara trecusem de Filiashi shi o eroare pe care nu mi-o iert...ar fi trebuit sa ma intorc in Craiova sa iau o cartela reincarcabila.
In fine morala...pe unde am ajuns shi cit am pierdut, citi nervi mi-am facut...IN OCCIDENT...SHI LA ORA ASTA TRAIAM NUMAI DIN DOBINZILE BANILOR LUATI DE LA EI PENTRU DAUNELE CREATE!
Ehee...acum am 6 mobile in permanenta 3 linii romanesti shi 3 italiane plus un numar olandez;)
Salve,
Informativ am primit telefoane, numai convorbiri telefonice prin care mi-am exprimat disponibilitatea insa la cererea mea de a-mi comunica prin e -mail suma conventionala de 8-9mil (care cuprindea deja tot ceea ce doreau dinshi) mentinind contractele, mi s-a raspuns sa o sun in momentul in care sint la casa.;)
Uimitoare eschivarea fata de responsabilitati...iar la centul...cosmote, peste dubiile mele mai aud shi comentarii adiacente cum ca ..."da da platiti acum ca miine va cer shi restul:))" "pai cine credeti dumneavoastra ca va mai face un contract la cosmote cind sinteti inregistrat deja ca rau platitor?!:O"
Si nu pot sa nu aprob ideea drept urmare am iesit fara sa platesc, iar a doua zi eram la Milano.
Am 2 mari defecte, unul este memoria extrem de lunga si a doua ...urasc minciuna. De ce tin sa specific acest lucru pentru purul fapt ce de cel putin 3 ori la telefon am intrebat SHI AM SPECIFICAT CA VREAU SA CUNOSC REALITATEA INTRUCIT IN AMBELE CAZURI ...VOI PLATI, adica daca este real ceea ce-mi spune ca pot mentine contractele fara prea multe discutii (pierdere de timp si timpul se transpune in bani...etc etc). Nu ma interesa suma de plata ci sa am inapoi contractele. Mi s-a raspuns ca da. Am cerut sa mi se comfirme prin e -mail...." nu e nevoie...mi se raspundea", "stimata doamna...zicem eu...nu ma deranjeaza suma de plata, daca imi spuneti ca se poate bine, daca nu, nu ma supar. Nu am dreptul sa ma supar insa avertizez un sens de neincredere ca ma tratati ca pe un copil...(adica ca incearca sa ma duca cu presul)...doar doar ma determinati sa platesc. - Nu se poate, cind ajungeti la cacserie ma sunati shi vorbesc eu cu cei de la cosmote...[...]"
In fine, ca titlu informativ nu cred ca mai conteaza.
Ideea e ca atunci cind ai anumite reguli de viata, e greu sa accepti o prosteala copilaroasa chia daca se trateaza de sume minore.

Salve,
Ms pentru raspuns.
Experienta vietii m-a invatat ca in multe cazuri prefer sa accept imaginea de fraier evitind daune colaterale.
Intrebarea este ei isi pot retrage cererea fara sa se mai ajunga in tribunal? Vin inscrise in cameral astfel de sentinte?
E normal, la Constanta ca oriunde de altfel, de ajuns sa cunosti un judecator, sa faci in asha fel sa ajunga dosarul la el...shi treaba e rezolvata in favorul lor deci decit sa ma lupt cu morile de vint:((...ca sa nu mai zic ca nu am afirmat niciodata ca nu platesc!
Pacat ca nu posed timpul material necesar sa ma joc putin cu ei prin tribunale, shi deshi unde-i lege nu-i tocmeala, totusi legea este facuta sa fie interpretata.
Experienta m-a obligat sa invat sa citesc printre rinduri dupa ce mi-am facut bine temele acasaB-)
Care ar fi parcela dvs in cazul in care m-ati reprezenta legal?
Nu mai specific shi faptul ca au greshit shi au chiemat in instanta administratorul din Italia shi nu pe cel din Romania.
Sin o persoana constructiva nici decum distructiva si menirea mea a fost intotdeauna sa fiu pe post de mediator.
E probabil ca toata vina este numai a mea, pretind prea mult de la persoanele cu care lucrez si de multe ori se pierd in lucruri marunte. Dar intotdeauna am afirmat ca prefer sa ma urasca azi, si sa-mi multumeasca mai tirziu! Mai bine de 19 ani de occident m-au invat ca nu exista loc pentru erori, chiar daca sa gresesti e perfect uman! Daca va zic ca acum citeva zile cind am ajuns in tara, in mashina de la Bucuresti spre Craiova, dadeam indicatii specifice si clare sa gasesc pe masa numarul ( de negasit ) acestui birou de avocati...NIMENI NU M-AR CREDE! Martor...numai inregistrrile in satelit ale converstiilor arhivate pe 5 ani:))
Mi se spune des ca am mincat...insa mai degraba eu zic ca tine de logica, de experienta shi rezultatul ideiilor ce imi zboara prin minte 99% se adeveresc ca si in acest caz cind ieri...gasesc pe birou SURPRIZA!
Ar fi multe de discutat dar sa nu ne imiedicam de-o shaiba:D
Cu toata stima, astept raspunsul dumneavoastra.
Iulian B.
fondator si director general al Europa Senza Confini s.r.l.
Salut,
Sincer nu sint un specialist in legi (nu inca), ma aflu aici de ieri dupa o cautare rapida pe net a unor informatii shi retin acest forum ca extrem de util, insa experienta de peste 19 ani de occident si-a pus oarecum amprenta. Din punctul meu de vedere esti noroccos dar tine cont ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa" . Sint de accord cu tine ca lucrurile sint mai complexe pentru ca fara PCR :)) NU POTI OBTINE un astfel de credit mai ales in Romania. Daca erai in State...acum scriai de dupa gratii. Cit timp esti in Romania cred ca poti dormi linistit.
Insa...te linisteste ideea de a ramine in aceasta situatie ani lungi?!...sa nu poti avea o masina, un apartament sau orice altceva pe numele tau?#-oPentru ca atentie la neatentie..."LUPII" VOR FI CU OCHII PE TINE!
Eu iti urez somn linistit, cit de rentabil v-a fi asta depinde numai de tine. Uitasem...cred ca si in Romania exista o lege prin care o parte din salariu ti se poate retrage lunar cu o hotarire judecatoreasca insa credite...mai mult ca sigur nu vei mai avea niciodata!:sorry:
Te las si iti urez noroc.
:sorry:Esti un pic cam sintetic in expunere. Tie personal nu cred ca ti se poate intimpla insa girantilor...sincer ii compatimesc. Un sfat prietenesc : nu o lua ca pe o obisnuinta! Sa papi 30000€ :O ....Poate ar trebui sa pui aceeashi intrebare shi celui care te-a ajutat sa-i iei...sau sa-i chieltui, fara suparare.