avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CEE-Tranferta in interes de serviciu in Comunitatea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CEE-Tranferta in interes de serviciu in Comunitatea Europeana . "Capcane" ascunse societatilor

1. Pe linga Anexa la contractul de munca comform art 17-18 codul muncii ce ar mai fi?
2. Legea aici prevede 40 de ore saptamianl ceea ce inseamna 8ore/zi e posibil chiar si in constructii?
3. Simbata este considerata zi de odihna/sarbatoare?
4. Care este coeficientul care se aplica tarifei orare in cazul a suplimentarii cu 1-2 ore a orarulu de munca?
5. Care este tarifa orara minima aplicabila in constructii/industrie?
6. Care este valoarea diurnei aplicabile in CEE, minim/maxim?
7. Garantarea cazarii include si suportarea chieltuielilor de catre societate? Termenul "societatea in cauza este obligata sa asigure cazarea shi masa" se refera numai la asigurarea cazarii urmind ca salariatul sa-si plateasca cazarea din diurna?
8. Exista al 13-lea salariu in Romania se poate acorda salariatului al 13-lea salariu la fel ca in Italia?

AM ENUMERAT O SERIE DE SUBIECTE ALE CAROR RASPUNSURI SE VOR DEMONSTRA UTILE ATIT SOCIETATILOR CIT SI ANGAJATIILOR.

Ca sa nu mai vorbim de cultura mea generala fiind direct interesat ;)
=D>
Cel mai recent răspuns: Iulian Braniste , utilizator 03:16, 7 Martie 2009
Iulian Braniste a scris:

6. Care este valoarea diurnei aplicabile in CEE, minim/maxim?
7. Garantarea cazarii include si suportarea chieltuielilor de catre societate? Termenul "societatea in cauza este obligata sa asigure cazarea shi masa" se refera numai la asigurarea cazarii urmind ca salariatul sa-si plateasca cazarea din diurna?

=D>

H.G. nr. 518/1995 modificata de
- H.G. nr. 606/1996
- H.G. nr. 420/1998
- H.G. nr. 313/2001
- H.G. nr. 436/2002
- H.G. nr. 587/2002
- H.G. nr. 1257/2002
- H.G. nr. 1570/2003
- H.G. nr. 90/2004
- H.G. nr. 740/2004
- H.G. nr. 741/2004
Art. 17. - (1) Se recomanda agentilor economici, altii decat cei prevazuti la art. 16 alin. (1), precum si fundatiilor, asociatiilor si altora asemenea, sa aplice in mod corespunzator prevederile prezentei hotarari.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
ContSters42967, utilizator
Stimata Doamna. Va multumesc.
Poate in viitor ar trebui sa studiez tipologii de societati ceva mai simple, intrucit in Italia imi este foarte greu sa obtin informatii specifice despre societati legal constituite in Italia "in baza legilor unui alt stat", adica in cazul meu Romania.
In italia sistemul national de asigurari de munca este INAIL. Nu reusesc sa aflu daca imi mai trebuie asigurari de munca suplimentare in cazul transfertelor angajatilor din Romania in Italia, intrucit pina sa intram in CEE se cereau si nu, depinde de obiectul muncii. Odata intrati in CEE cind mi se spune ca sint de ajuns asigurari romane cind nu.
In Italia este obligatorie legitimatia de munca cu numarul de matricola inscris, in cazul transfertei care este numarul matricol al unui angajat in romania?! Sa fie numarul de inregistrare al contractului de munca?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident munca italia tina.04 tina.04 Buna ziua As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi. Fratele meu a avut un accident de munca in italia in urma cu 2 luni. A fost luat in evidenta la INAIL, a ... (vezi toată discuția)
Chemat in instanta fara instiintari de somatie prin recomandate Iulian Braniste Iulian Braniste Recent, adica azi am primit citatie de a ma prezenta in fata instantei pe linga judecatoria Constanta pentru RECUPERAREA unei facturi neplatite in trecut fata ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)