avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianBV

Activitate AdrianBV

Răspuns la discuția Obligativitate intabulare
Plata impozitului am facut-o din 2015 catre Primarie, inclusiv anul acesta e deja platita pe tot anul.
"Spaga" OCPI stiam ca la o constructie de ~ 100.000 de euro e 500 de euro ... deci nu e chiar de colo.
Prin "onorariile autorizatilor" vreti sa spuneti ridicarea topo si intocmirea dosarului de catre topometristi sa fie doar 200 de euro ?
Am terminat de construit o casa in anul 2015, in termenul prevazut de autorizatia de constructie. Am incheiat PV de terminare a lucrarilor impreuna cu arhitectul sef al orasului. La vremea respectiva nu mai aveam bani sa intabulez constructia la OCPI deoarece trebuia ridicarea topo ( care era cateva sute de euro buni din cate am inteles ) + cota parte la OCPI care la fel se ridica la destul de multi euro :)
Intrebarea mea e: sa ma astept acum la diverse probleme daca depun pentru intabularea constructiei ? Penalitati ? Alte probleme ? Exista vreo limita in luni/ani de la incheierea PV-ului in care trebuie sa faci si intabularea ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua.

Cateva intrebari am si eu in urma unui eveniment.
Tamponare usoara intre 2 masini ( cea din fata statea pe loc si cea din spate avea 10, maxim 15km la ora).
Soferul masinii din fata a solicitat la 112 ambulanta si politie.
Permisul a fost suspendat cu drept de conducere soferului masinii din spate.

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. daca se da neurmarire de catre procuror ce sanctiuni se vor mai aplica soferului vinovat
2. daca se da neurmarire, partea vatamata mai poate da in judecata pentru daune morale vinovatul ?
3. daca vinovatul va fi dat in judecata poate chema asiguratorul ca si garant, nu ? Asiguratorul isi va aduce avocat sau va trebui vinovatul sa aibe avocat ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Testament in Germania
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea optiune o stiam si eu ... ca as putea lua legatura cu un avocat in germania ...
dar pana la acea optiune as prefera daca as gasi pe cineva in Romania care sa fie pus la punct cu astfel de informatii ...

Răspuns la discuția Testament in Germania
Asa cum am zis, situatia sta in felul urmator: nu mai sunt rude in viata.
Persoana care a decedat ( in germania, cetatean neamt ) a avut o prietena foarte buna, aici in Romania, caruia ii tot dadea de inteles ca ii va lasa in testament cate ceva, dar erau doar prietene, fara nici un fel de grad de rudenie.

Persoana din Romania a aflat de deces, dupa ce a sunat la primaria din orasul german sa se intereseze despre prietena ei. Nu are nici un certificat de deces.
Buna seara.
Ma confrunt cu o situatie pentru care nu am gasit prea multe informatii pe net asa ca apelez la dvs. Situatia este urmatoarea:

Cetatean german moare si are testament. Nu mai are alte rude in viata.
Cetatenii germani am inteles ca prin lege sunt obligati sa isi inregistreze testamentul la Nachlasssachen ( un fel de Curte de mosteniri, apartine de instantele de acolo ).

Intrebarea mea este: Acea instanta ( Nachlasssachen ) cum procedeaza in aceste cazuri ? Se sesizeaza din oficiu ca persoana a murit si ca e un testament ? Deschide testamentul si contacteaza toate persoanele din testament chiar daca sunt din afara Germaniei ? Cum contacteaza acele persoane ? Cam despre ce perioada vorbim cand vine vorba de un astfel de "proces" ?

Orice informatie este de ajutor.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Imprumut intre 2 persoane fizice
AVLIL a scris:

Asta pentru ca imi e dificil pana la imposibil sa va aratam toate posibilitatile practice aici... Si v-ati crea o idee mai realista prin discutii cu persoane avizate.
De exemplu, poate sa vi se para o prostie ca un act executoriu nu se poate executa atat de usor... dar in spatele acestui lucru se afla garantii procesuale si explicatii logice!
Succes!


M-am lamurit complet. Multumesc tuturor pentru tot ajutorul/sfaturile/sugestiile date.

Sa ne auzim cu bine si toate cele bune !
Cu stima, Adrian
Răspuns la discuția Imprumut intre 2 persoane fizice
Am inteles pentru punctul 1 ... va multumesc.

Punctul 2 .. poate stie altcienva ...

Comisionul notarului cat este pentru un contract de imprumut ? Am inteles ca poate sa ajunga la 10% din suma imprumutata . E variabil acest comision in functie de valoarea imprumutului sau fix ? Isi stabileste fiecare notar in parte sau e ceva general stabilit de lege ?
Răspuns la discuția Imprumut intre 2 persoane fizice
Am inteles.
2 intrebari si am terminat :) .. cer scuze daca sunt insistent

1. Cum se procedeaza cu platile ? Se face o anexa la contract cu un tabel pe 60 de luni si de fiecare data cand imi plateste semnez si eu si el pe amandoua contractele ?

2. Comisionul notarului cat este pentru un astfel de contract ? Am inteles ca poate sa ajunga la 10% din suma imprumutata . E variabil acest comision sau fix ? Isi stabileste fiecare notar in parte sau e ceva general stabilit de lege ?

Astept un raspuns.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Imprumut intre 2 persoane fizice
Deci am inteles acuma ca pot sa scriu in contract linistit de acele rate lunare fara dobanda si e absolut totul legal.

Explicati-mi va rog mai "pe romaneste" daca acest contract la notar are sau nu are acel titlu executoriu. Adica in cazul in care nu imi plateste, daca mai trebuie sa ma judec cu el pentru bani sau nu ?