avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna ziua.

Cateva intrebari am si eu in urma unui eveniment.
Tamponare usoara intre 2 masini ( cea din fata statea pe loc si cea din spate avea 10, maxim 15km la ora).
Soferul masinii din fata a solicitat la 112 ambulanta si politie.
Permisul a fost suspendat cu drept de conducere soferului masinii din spate.

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. daca se da neurmarire de catre procuror ce sanctiuni se vor mai aplica soferului vinovat
2. daca se da neurmarire, partea vatamata mai poate da in judecata pentru daune morale vinovatul ?
3. daca vinovatul va fi dat in judecata poate chema asiguratorul ca si garant, nu ? Asiguratorul isi va aduce avocat sau va trebui vinovatul sa aibe avocat ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:30, 6 Ianuarie 2017
1. Niciuna.
2. 3. Da. Chemati asiguratorul in garantie.

Nu e nevoie de avocat. Daca veti fi dat in judecata faceti intampinare si chemati asiguratorul in garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua...va rog frumos ajutati-ma cu o informație....astazi ... Felicia2020 Felicia2020 Buna ziua...va rog frumos ajutati-ma cu o informație....astazi in trafic am avut parte de o situație neplăcută...am intrat cu mașina în spatele altui ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru un accident rutier petrecut in urma cu 2 ani iahumesager iahumesager Buna ziua, as dorii ajutorul dumneavoastra. Un sfat, o indrumare, orice !! Problema mea este urmatoarea: Sunt dat in judecata dupa un accident rutier ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna proces civil avand in vedere situatia ca nu exista o intelegere????? raluca8888 raluca8888 In urma cu 2 luni, sotul meu care este conducator auto la o firma de transport persoane a avut un accident. Soferul care conducea in fata lui a pus o frana ... (vezi toată discuția)