avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Obligativitate intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Obligativitate intabulare

Am terminat de construit o casa in anul 2015, in termenul prevazut de autorizatia de constructie. Am incheiat PV de terminare a lucrarilor impreuna cu arhitectul sef al orasului. La vremea respectiva nu mai aveam bani sa intabulez constructia la OCPI deoarece trebuia ridicarea topo ( care era cateva sute de euro buni din cate am inteles ) + cota parte la OCPI care la fel se ridica la destul de multi euro :)
Intrebarea mea e: sa ma astept acum la diverse probleme daca depun pentru intabularea constructiei ? Penalitati ? Alte probleme ? Exista vreo limita in luni/ani de la incheierea PV-ului in care trebuie sa faci si intabularea ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
AdrianBV, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianBV , utilizator 19:01, 15 Februarie 2018
Nu exista termene si nici penalizari (decat la plata impozitului pe valoarea constructiei)
Cota parte la OCPI este 0,005 din valoarea constructiei + 60lei
Onarariile autorizatilor cateva sute de euro.... Maxim doua!
Plata impozitului am facut-o din 2015 catre Primarie, inclusiv anul acesta e deja platita pe tot anul.
"Spaga" OCPI stiam ca la o constructie de ~ 100.000 de euro e 500 de euro ... deci nu e chiar de colo.
Prin "onorariile autorizatilor" vreti sa spuneti ridicarea topo si intocmirea dosarului de catre topometristi sa fie doar 200 de euro ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuratori gps diferite de masuratorile facute acum 10 ani Gina Cercel Gina Cercel Buna ziua! In 2007 am facut o masuratoare cadastrala cu ridicare topo pt a imparti un lot de teren in 8 parti pt noi si mostenitorii legali. Mentionez ca este ... (vezi toată discuția)
Taxa de intabulare la cadastru ili47 ili47 va rog frumos sa ma lamuriti in problema urmatoare am terminat o constructie ,am impunere de impozit pe care apare valoarea intermediara de calcul ,care ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructie prelungita Irina Iacob Irina Iacob Buna seara, In anul 2008 am obtinut autorizatie de constructie casa pe 3 ani. In anul 2011 am prelungit autorizatia cu perioada maxima, respectiv inca un an. ... (vezi toată discuția)