Am terminat de construit o casa in anul 2015, in termenul prevazut de autorizatia de constructie. Am incheiat PV de terminare a lucrarilor impreuna cu arhitectul sef al orasului. La vremea respectiva nu mai aveam bani sa intabulez constructia la OCPI deoarece trebuia ridicarea topo ( care era cateva sute de euro buni din cate am inteles ) + cota parte la OCPI care la fel se ridica la destul de multi euro :)
Intrebarea mea e: sa ma astept acum la diverse probleme daca depun pentru intabularea constructiei ? Penalitati ? Alte probleme ? Exista vreo limita in luni/ani de la incheierea PV-ului in care trebuie sa faci si intabularea ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Nu exista termene si nici penalizari (decat la plata impozitului pe valoarea constructiei)
Cota parte la OCPI este 0,005 din valoarea constructiei + 60lei
Onarariile autorizatilor cateva sute de euro.... Maxim doua!
Plata impozitului am facut-o din 2015 catre Primarie, inclusiv anul acesta e deja platita pe tot anul.
"Spaga" OCPI stiam ca la o constructie de ~ 100.000 de euro e 500 de euro ... deci nu e chiar de colo.
Prin "onorariile autorizatilor" vreti sa spuneti ridicarea topo si intocmirea dosarului de catre topometristi sa fie doar 200 de euro ?