in baza caror legi se pot obtine despagubiri pt o persoana care a facut inchisoare politica??? si cam intre ce sume sunt despagubirile. pot cere eu o suma sau suma este prevazuta prin anumite legi?
depunem actiunea la judecatorie sau tribunal?
buna dimineata.
detineam un imobil in cluj, mostenit de la parinti impreuna cu cei 3 frati ai mei.
imobilul a fost luat de stat in perioada comunista.
in baza legii 10/2001 numai 2 frati au facut cereri sa primeasca despagubiri pt acest imobil .
acum, as vrea sa va intreb cum este legea: numai cei 2 frati care au facut cereri de despagubire in baza legii 10, au dreptul la despagubiri sau desi numai ei 2 au facut, vom avea parte toti 4 fratii care suntem de fapt cu totii mostenitorii parintilor????
eu sunt reclamantul, eu am platit taxa de timbru si onorariul avocatului meu iar paratul a efectuat obligatia imediat dupa primul termen. pot sa-i cer cheltuieli de judecata?
am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea termen sa imi retrag actiunea, sa renunt la ea. totusi eu pot sa-i cer paratului cheltuieli de judecata plus onorariu de avocat, deoarece mi-a produs un deranj??? adica a asteptat sa-l dau in judecata, apoi imediat si-a efectuat obligatia. ii pot cere cheltuieli de judecata desi vineri imi voi retrage actiunea???????
am o casa cumparata pe legea 112 si pt drumul de acces platesc chirie. primaria nu vrea sa mi-l vanda. ce pot face ca as vrea sa-i despagubesc ca sa stiu k este al meu si ca il pot pava. sa fac actiune in instanta?
am un imobil cumparat in baza legii 112, pt care m-am judecat 6 ani cu fostul proprietar dar in final l-am castigat definitiv si irevocabil. pot sa il vand acum daca am hotarare irevocabila ca imobilul ramane al meu? fostului proprietar inca nu i s-a raspuns la notificarea facuta primariei in 2001 dar instanta s-a pronuntat deja. are ceva, e posibil sa fiu impiedecat la vanzarea lui???
dupa decesul bunicilor, am cautat actele de proprietate ale casei mostenite si nu le mai gasesc nicaieri:(. de unde pot sa fac rost de un duplicat ceva de pe actele casei???