avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Activitate aura iftinca

Activitate aura iftinca

Buna ziua ! un functionar public poate cumula pensia si salariul conform Legii nr.360 art 56?
Buna ziua !
Un functionar public poate iesi la pensie si totodata să primesca si salariul conform Legii 360/2023 , art.56 ?
Mulțumesc!
Institutiile publice pot achizitiona laptopuri in anul 2024
Buna ziua, daca o persoana iese la pensie conform Lg.360/2023, respectiv varsta 60 de ani si vechime in munca 40 de ani, poate sub un alt contract de munca sa mai lucreze, lucreaza in sector privat
Buna ziua! pana la ce varsta mai poate lucra o persoana care are 72 ani si a iesit la pensie in luna martie 2002. Lucreaza in sistemul bugetar.
Buna ziua !
Conform art.VI din O.U.G.nr. 128/2023, se precizeaza că personalul bugetar care beneficiaza de majorările prevăzute în prezenta ordonanță de urgență nu intra sub incidenta prevederilor art.1 alin (1) din O.U.G.115/2023 ,...cu exceptia situatiei în care din aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență rezultă o majorare a salariilor de bază mai mică decât procentul prevăzut la art.1 alin(1) Din OUG 15/2023, situație în care se aplică procentul de 5% la salariul de bază aferent lunii decembrie 2023

Daca unui salariat nu i se poate acorda nicio majorare a salariului de bază i se acorda 5% ?? Ce inseamna o majorare mai mică ? poate fi zero ?
Buna ziua ! Am facut un credit pe o perioada de 60 de luni, dar acum in luna a 6 a de la contractare l-am achitat. Pentru acest credit s-a facut si asigurare de viata, pot să solicit sa mi se acorde diferenta de la asigurare pe motiv ca am terminat de achitat creditul ? ,
Buna ziua !
Un angajat a prezentat la angajare ( intr-o institutie publica ) adeverinta precum ca e clinic sanatos, dupa citeva luni aduce o scrisoare medicala cu diagnostic BPOC cronic, diagnostic pe care il are inainte de angajare. In acest context isi ia mai multe concedii medicale. Ce sancțiune trebuie aplicata pentru acesta problema?
Buna ziua !
Un angajat dintr-o institutie publica doreste un program flexibil , datorita fluxului de munca nu i se aproba acest lucru. ce pot sa-i raspund la aceasta solicitare.