avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate julietaleotescu@yahoo.com

Activitate julietaleotescu@yahoo.com

Discuție Pensii
Am depus dosarul de pensionare pentru limita de vârstă pe data da 21.11.2016.Conform stagiului de cotizare de la Casa de pensie DB încadrăm fara nicio problema.Am lucrat conform cărții de munca la Sanatoriul TBC Moroeni că asistent de farmacie 24 ani 3 luni și 29 zile.Dosarul a fost respins pe 2 mai 2017 pe motiv că unitatea nu a avut aviz pentru condiții deosebite pe perioada 01.04.2001 până la 30.01.2003.Unitatea a făcut demersuri pentru acest aviz dar fiind la început avizul a fost eliberat în 30.01.2003 fara sa se specifice că este valabil din 01.04.2001.De asemeni Sanatoriul TBC Moroeni a trimis lunar începând cu data de 01.04.2001, la Casa de pensie DB tabele nominale atât pe format electronic cât și pe suport de hârtie cu persoanele care încadrează la condiții deosebite. Pe aceste liste figurez și eu și mi s-a oprit stagiul de cotizare pentru aceasta perioada la condiții deosebite. Colegii mei ,asistenți ,medici ,personal auxiliar,care au ieșit la pensie înaintea mea li s-au pus acea perioadă la condiții deosebite conform stagiului de cotizare deși nici atunci nu au avut aviz.Mi s- a spus de la Casa de pensie că s- a schimbat programul și aceasta e cauza.Conform noi legi a pensionarii care va apărea,pot beneficia și eu de aceleași drepturi că și colegii mei, deoarece s- a făcut i discriminare.Colegii mei care au ieșit la pensie începând cu data de 01.04.2001 până acum au fost in jur de 70 la Nr. Se știe că mediul TBC a avut în toată țara grupa a - ll- a până 01.04.2001 și condiții deosebite după această dată.Mentionez că nu este înscris în cartea de munca grupa,dar exista acele tabele trimise la Casa de pensie,pe baza cărora s-a oprit stagiu de cotizare la condiții deosebite.Astept răspunsul dvs Sunt născută 19 Iulie 1960..Multumesc
Vreau sa știu dacă de la 1 ianuarie 2018 se face recalcularea pensiilor ? Ținând cont că de la aceasta data este un alt mod de calcul al pensiei,cei care au ieșit la pensie înainte de această dată suntem neîndreptățititi,punctajul acumulat s- a împărțit la coeficientul 35 in loc de 25. Aștept răspunsul dvd.Multumesc
Discuție pensiii
Am lucrat in Tbc ca asistent farmacie din 12.01.1987 pana in 30.04.2011.Unitatea Sanatoriul Tbc Moroeni pe aceasta perioada a fost incadrata in grupa a ll a pana 01.04.2001 iar apoi in conditii deosebite.Stagiul de cotizare este la Casa de pensii Db la conditii deosebite dupa 01.04.2001.In noiembrie 2016 am depus dosarul de pensionare si stupoare perioada 01.04.2001 pana la 30.01.2003 desii stagiul de cotizare este la conditii deosebite Casa de Pensii DB considera aceasta perioada conditii normale deoarece spun ca Sanatotiul Tbc Moroeni nu a avut aviz de la ITM.Mentionez ca la toti colegii care au iesit la pensie dupa 01.04.2001 pana in prezent s- a calculat pensia dupa stagiul de cotizare deci aceasta perioada s- a calculat la conditii deosebite.De ce pentru mine se aplica alta lege? Stiu ca legea pensiei nu s- a schimbat .Ce pot face in aceasta situatie? De ce se vine dupa 16 ani sa spuna ca nu este acel aviz? Sanatoriul Tbc Moroeni a trimis nominal pe fiecare luns un tabel nominal cu personalul care incadra la conditii deosebite.Pe aceasta lista figurez si eu de aceea mi s- a oprit stagiu de cotizare la conditii deosebite .Vreau sa imi raspundeti ce pot face ca perioada 01.04.2001 pana la 30.01.2003 sa fie considerata la conditii deosebite conform stagiului de cotizare? Multumesc
Discuție PENSII
Am la Sanatoriu TBC Moroeni DB din 12.01.1987 pana la 30.04.2011.
Am beneficiat de gr ll pana la 01.04.2001 si apoi de conditii deosebite.
Am depus dosarul de pensionare si mi s-a spus ca stagiul de cotizare 01.04.2001 pana la 30.04.2011 este la conditii deosebite ,iar eu in perioada 01.04.2001 pana la 30.01.2003 figurez la conditii normale deoarece spun ca unitatea nu a avut aviz.Sanatoriu TBC Moroeni a facut adrese catre ITM-DB incepand cu data de 01.04.2001,dar formalitatile au mers foarte greu si avizul a fost inregistrat la data de 30.01.2003. Colegii mei care au iesit la pensie anterior 01.04.2001 au beneficiat de conditii deosebite conform stagiului de cotizare,desii nici atunci nu au avut aviz.Cum procedez sa beneficiez si eu de conditii deosebite ,deoarece conform HG 261/2001 TBC-ul incadreaza la conditii deosebite si eu acolo am lucrat.Astept raspunsul dvs pe adresa de email julietaleotescu@yahoo.com