avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiilor de la 1 ianuarie 2018
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiilor de la 1 ianuarie 2018

Vreau sa știu dacă de la 1 ianuarie 2018 se face recalcularea pensiilor ? Ținând cont că de la aceasta data este un alt mod de calcul al pensiei,cei care au ieșit la pensie înainte de această dată suntem neîndreptățititi,punctajul acumulat s- a împărțit la coeficientul 35 in loc de 25. Aștept răspunsul dvd.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:24, 24 Ianuarie 2019
Nu mai exista timpul necesar pentru ca pensiile recalculate sa intre in plata in luna ianurie 2018.
Nu cred nici in varianta stagiului complet de cotizare de 25 de ani.
Diferenta dintre stagiul complet de 35 si cel de 25 de ani este de 40%.
Depinde si ce intra in calculul punctajelor lunare si anuale.
Crede cineva in majorarea cuantumului pensiilor cu 40% ?
Noul mod de calcul al pensiilor trebuie sa se regaseasca intr-o lege noua a pensiilor aprobata de parlament si publicat in MO dupa promulgare. In prezent nu exista asa ceva, sunt doar discutii, speculatii, etc. prin presa scrisa si vorbita. Un termen optimist de aprobare a unei noi legi a pensiilor poate fi in a 2-a jumatate a anului 2018 care, legii find, eventual, sa intre in vigoare in 2019.
buna , niciodata no sa fiti impartiti la 25 ci tocmai ca sa nu creasca cu 40%pensile , vor imparti la 35 barbati pe toti si astfel se scapa si de mariri in sensul ca celor impartiti la 25 pana acuma nu le vor mai creste pensia iar celorlalti impartiti la 35 le va creste cu 10 % de la 1 iulie , care e iara o furaciune pe care nu o observa nimeni sau nu vor .
Ce insemana 10 %de la 1 iulie nimic alceva decat 5 %de la 1 ianuarie adica ce trebuia sa primim de la 1 ianuarie o sa primim de la 1 iulie si pe deasupra se si lauda ca ne-au dat 10 % adica pacaleala pensionarilor ...intrebarea e de ce nu zice nimeni nimica la tv nici macar reprezentati pensionarilor ..... le e frica se tem de ceva???
Buna ziua,
Nu cred nici eu ca imparteala se va mai schimba vreodata. Este adevarat. Exista o retinere in informarea mass-media. Reprezentantii pensionarilor sunt sindicatele. Sau cel putin eu asta consider ca ar trebui sa fie. Ei nu cunosc decat sa ceara cresterea punctului de pensie cu 45% din salariul mediu brut pe economie, ieftenire de bilete tratament, garantarea banilor la cotizatii CAR, actiuni caritabile pentru pensionarii saraci, scaderea raportului dintre pensie cea mai mare si cea mai mica si cam astea. Prin asta isi justifica activitatea. Se pare ca nu prea se pricep la cifre. Autoritatile care sunt la putere, nu prea mai pot sa-si onoreze promisiunile cu care s-au laudat in campania electorala. Ei vin cu niste cifre mincinoase cu care sa ameteasca opinia publica. De pensionari nu mai vorbesc. Aceştia pot fi dusi cel mai usor cu “zaharelul”. Nu cred ca este vorba de frica dar neavand cu ce sa-si onoreze aceste promisiuni, ia de colo, pune dincolo si o tine tot intr-o ameteala continua. Aceste sindicate ar trebui sa isi schimbe modul de actiune. Am sa caut sa ajung si eu la un astfel de sindicat sa le spun ca sunt probleme mult mai grave, fata de ce au ei pe ordinea de zi. Probabil ca o parte le cunosc si ei, dar o sa-i intreb de ce tac. De ce nu actioneaza ?!?
Este interesant de aflat cine i-a ales pe respectivii pensionari care apar prin emisiuni tv ca sa-i reprezinte pe pensionari. Sunt pensionar, dar nu inteleg rolul unui sindicat al pensionarilor. Poate doar pentru a se incasa o cotizatie si a avea unii (reprezentantii ?!) niste venituri suplimentare.
Ar fi interesant de vazut un raport al Consiliului persoanelor varstnice (cu ce au contribuit la bunastarea pensionarilor de la infiintare si pana in prezent). Inteleg ca membrii acestui consiliu sunt platiti. Din ce fonduri ?

Alte discuții în legătură

Noua lege privind recalcularea pensiilor de grupa de la 01.10.2018 Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In aceasta lege, privind recalcularea pensiilor de la 01.0ct.2018, a celor care au lucrat în grupa I-a și a II-a, cum este prevazuta recalcularea pentru cei ... (vezi toată discuția)
Pensii Mocanu C Mocanu C Sunt pensionar din 2003,am lucrat 35,3ani,din care 29 ani gr.1(condiții speciale), stagiu complet de cotizare, limită de vârstă......in 2017 legea 226 a ... (vezi toată discuția)
Acordare stagiu potential ghepe ghepe Sunt pensionar invaliditate gradul 3 din aprilie 2018 cand aveam 48 ani. Am realizat stagiul complet de cotizare avand 27 ani lucrati, spor de grupa 1 = 5 ani ... (vezi toată discuția)