Eu nu prea am vazut la televizor pensionari care sa reprezinte acesta bresla sa-i zicem. Cat stau in casa, tin televizorul aprins tot timpul numai pe programele de stiri. Daca mai stau la calculator si aud la televizor vreo stire care ma intereseaza, in special cand aud cuvantul PENSIE, alerg repede sa vad despre ce este vorba. Desi postule de televiziune Romania Tv. nu este un post prea agreat datorita expresiilor, “urmeaza explosiv”, “urmeaza incendiar”, doar sa atraga publicul telespectator, totusi este postul care da cele mai multe stiri despre legea pensiilor. Acolo il vad mai activ pe col. in rez. Mircea Dogaru care este liderul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), care este normal sa vorbeasca si sa tina parte pensionarilor din armata, si o doamna care apare din cand in cand dar vorbeste, foarte pe scurt, de lucruri generale. Probabil ca nu-i lasa timp de emisie. De ascmenea in Piata Victoriei s-au facut mitinguri doar din partea pensionarior din armata, politie si jandarmerie. Tot astia cu pensii mari. Dar are cine sa-i reprezinte. Asta ar fi rolul principal al sindicatelor pensionarilor civili. Liderii sa organizeze sa cheme pensionarii in strada la demonstratii. Noi pensionarii civili suntem mult mai multi decat cei din armata, politie si jandarmerie la un loc. Probabil ca aceştia au si spiritul acesta al luptei, al disciplinei si sunt mai uniti. Cred ca au si fonduri mai mari pentru organizare fata de noi. Noi pensionarii civili, chiar si cei cu pensie mai mari, nu prea agreem ideea aceasta de sindicat. Daca s-ar cere 2 lei lunar la o pensie de 1000 de lei, n-ar da nimeni. Nu stiu daca au fost macar incercari din partea sindicalistilor civili si n-au avut cu cine, dar o sa ma interesez de lucrul acesta. In Bucuresti sunt trei mari sindicate de acest tip. Nu le enumerez. Dar daca si din partea noastra este indolenta, nepasare si daca stam in ideea ca poate merg alţii sa lupte si pentru noi, atunci ne meritam soarta. Vrem totul de-a gata si mai ales pe degeaba. Ma tem ca am dreptate !