Si ar mai fi o problema. Acum am observat ca sunt citat de instanta din Bucuresti. Eu locuiesc in Piatra Neamt, blocul in care din nevericire are apartament si acest individ este tot in Piatra Neamt. Nu se poate cere mutarea cazului in Piatra Neamt?
Buna ziua,
Mi-am montat o centrala de apartament in 2009 si la momentul respectiv am obtinut semnaturi cu aprobarea vecinilor de bloc mai putin unul care era plecat in strainatate si nu stia nimeni cum sa dea de el. pentru acesta am mers la seful asociatiei care mi-a pus stampila si semnatura ca respectivul proprietar nu este de gasit. Eon a aprobat si toata lumea fericita.
Problema e urmatoarea: omul s-a intors si m-a dat in judecata pe mine si alti 5 vecini care au facut acelasi lucru.
Cautand in legea 325/2006 Sectiunea 5 Articolul 30 Alineatul 2 am gasit urmatoarea prevedere:
"deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor conditii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atat pe orizontala cat si pe verticala"
Eu locuiect la etajul 8 iar cel care ne-a chemat in instanta la parter. Consider ca asta nu il mai face pe respectivul "vecinul meu de apartament" cum scrie in lege iar prin urmare cei de la EON nu aveau de ce sa imi ceara si semnatura lui.
Asta ar fi o prima problema la care cer sfatul.
Am dreptate cand spun ca cei de la EON nici nu ar trebui sa ceara lista semnata de toti locatarii?
O a doua problema ar fi ca noi, cei care am facut acea lista pentru montarea centralelor nu am mintit cu nimic atunci cand am spus ca domnul respectiv nu poate fi contactat deoarece el nu locuieste acolon de ani buni fiind plecat din tara.
Credeti ca am de ce sa imi fac griji fata de acest proces?:((
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca in vederea deschiderii unui centru de inchirieri echipamente iarna (skiuri, clapari, placi snowboard etc) este nevoie de avize speciale. Aceiasi intrebare daca activitatea se limiteaza la comercializarea lor.
Va multumesc,
Buna ziua,
Detin 10% dintr-un SRL si calitatea de administrator.
In conditiile in care doresc sa renunt la aceste part sociale si la calitate avuta ce este de preferat:
- vanzarea actiunilor catre actionari care raman? In acest caz valoarea tranzactiei se face in functie de ce criterii sau se stabileste de comun acord.
- cesiunea? cesiunea se poate face doar fata de terti sau si in favoarea actionarilor care raman in firma;
In cazul in care profitul in anul 2009 nu a fost redistribuit, stabilindu-se ca acesta va fi redistribuit la o data ulterioara AGA trebuie sa decida redistribuirea lui in cazul in care unul din actionari iese din firma.
Va multumesc,
Dumitrita
Buna ziua si La Multi Ani!
Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la un SRL, procentul detinut de mine fiind de 10% iar de restul 45% si45%.
In cazul in care doresc sa ma retrag din acesata societate care sunt pasii care trebuiesc urmati si ce metoda este recomandata a fi folosita ( cesiunea, vanzarea etc).
Multumesc,
Dumitrita
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Cu deosebita consideratie,
Dumitrita
Sunt angajat la o societate comerciala din mai 2007 avand in contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in care salariul apare in suma de 1200 ron.
Salariul real este de 2300 ron, restul sumei fiind " la negru". Angajatorul refuza sa imi treaca toata suma pe cartea de munca invocand diferite pretexte (criza, taxe si impozite prea mari etc).
In eventualitatea in care dorim sa avem un copil si daca angajatorul refuza incontinuare sa treaca tot salariul pe cartea de munca cum as putea dovedi care au fost veniturile mele reale.
In cazul unui proces ce dovezi sunt luate in considerare.
Va multumesc