Acum o luna si jumatate am primit de la furnizorul de gaze naturale o notificare de modificare a pretului. Aceasta a fost intemeiata pe art. 9 din Conditiile Generale, citez mai jos din notificare primita:
"În mod special, avem în vedere art. 9 din Condițiile Generale care prevede faptul că modificarea
circumstanțelor de la momentul încheierii Contractului (inclusiv modificarea condițiilor tehnico-economice)
duce la actualizarea automată a valorilor facturate de către Furnizor, fără a fi necesară amendarea Contractului."
Numai ca art. 9 din Condițiile Generale prevede altceva: "Art.9. Durata contractului - (1) Prezentul Contract de furnizare a gazelor naturale se încheie pe o perioadă de 12 luni de la data
la care începe să își producă efectele, cu posibilitate de prelungire."
Modificarea circumstantelor este prevazuta la Art. 8 din Conditiile Generale, nu articolul 9.
Faptul ca in notificare este specificat articolul gresit duce la nulitatea acesteia deoarece nu este intemeiata?
La noi in cartier accesul se face pe un drum privat, toti locatarii au primit o cota parte din drum cand au achizitionat casa de la dezvoltator.
Drumul are forma dreptunghiulara, a fost creat in jurul unei parcele de aproximativ 6000 mp care ulterior a fost sparta in loturi de 500 mp.
Noi am inchis drumul (zona care corespunde unei lungimi a dreptunghiului) cu o bariera pentru a restrictiona accesul persoanelor care nu locuiesc in zona si a ne proteja zona in care locuim noi, in spatele parcelei acum 5 ani nu era nimic construit.
Acum un an proprietarul pamantului a inceput sa vanda parcelele din spate, dupa zona noastra. Initial celor de acolo le-a vandut o cota indiviza din drumul de acces (1-2 cm la fiecare). Acum proprietarul a decis sa doneze primariei cota indiviza pe care acesta o mai avea din acest drum.
Acum toti cei care au cumparat parcele in spatele nostru si nu au cota indiviza solicita acces la zona in care locuim noi sustinand ca daca primaria este coproprietar atunci oricine are access la acest drum.
Sunt ei indreptati sa aiba acces la acest drum? Proprietarii care au case pe drumul inchis detin aproximativ 80% din intreg drumul (nu doar latura inchisa), iar primaria are in jur de 15%.
Care este situatia acestui drum? Este privat sau public?
Mentionez ca latura inchisa nu restrictioneaza accesul persoanelor la drumul principal. Noi am inchis o lungime a dreptunghiului, unde locuim noi. Accesul se poate face fara probleme pe cele 3 laturi care nu sunt inchise.
Intr-adevar, radarul este fix, in pufesti, vrancea. Ca sa nu fie amendata firma (la sfarsit este o fraza cu amenda de la 21 pana la 100 de puncte de amenda si nu este putin in ziua de astazi) prefer sa trec pe altcineva care nu foloseste permisul in mod curent.
Sa-nteleg ca nu poate fi identificata persoana din poza si nu poate fi trasa la raspundere penal pentru fals in declaratii?
Acum 3 zile a venit la firma o comunicare din partea politiei vrancea sa comunicam numele soferului care a condus masina in data de 7 octombrie 2008. Masina este luata pe firma, mi-a fost incredintata mie dar sunt mai multe persoane care o conduc.
Eu nu sunt sigur ca am condus in ziua respectiva, au trecut aproape 5 luni de zile de atunci si poza nu o pot vedea decat in instanta. Limita a fost depasita cu mai mult de 50 km/h, deci se lasa cu suspendare pe 3 luni.
Daca trec la conducator auto o persoana de care nu sunt sigur ca a condus ce se poate intampla? Se uita cineva la poze si spune ca persoana respectiva nu a condus?
In poze apar si persoanele din autovehicul si se pot distinge trasaturile acestora (se poate face identificare dupa poza)?
Persoana care a fost trecuta la conducator auto va putea fi trasa penal la raspundere pentru fals in declaratii? Poate invoca motivul ca neavand poza nu stiam sigur cine a condus si aceasta nu este prezentata decat in instanta?
Sper sa fi fost destul de clar.
Astept raspunsurile voastre,
Multumesc