avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces drum aflat in coproprietatea primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces drum aflat in coproprietatea primariei

Buna seara

La noi in cartier accesul se face pe un drum privat, toti locatarii au primit o cota parte din drum cand au achizitionat casa de la dezvoltator.
Drumul are forma dreptunghiulara, a fost creat in jurul unei parcele de aproximativ 6000 mp care ulterior a fost sparta in loturi de 500 mp.

Noi am inchis drumul (zona care corespunde unei lungimi a dreptunghiului) cu o bariera pentru a restrictiona accesul persoanelor care nu locuiesc in zona si a ne proteja zona in care locuim noi, in spatele parcelei acum 5 ani nu era nimic construit.

Acum un an proprietarul pamantului a inceput sa vanda parcelele din spate, dupa zona noastra. Initial celor de acolo le-a vandut o cota indiviza din drumul de acces (1-2 cm la fiecare). Acum proprietarul a decis sa doneze primariei cota indiviza pe care acesta o mai avea din acest drum.
Acum toti cei care au cumparat parcele in spatele nostru si nu au cota indiviza solicita acces la zona in care locuim noi sustinand ca daca primaria este coproprietar atunci oricine are access la acest drum.

Sunt ei indreptati sa aiba acces la acest drum? Proprietarii care au case pe drumul inchis detin aproximativ 80% din intreg drumul (nu doar latura inchisa), iar primaria are in jur de 15%.

Care este situatia acestui drum? Este privat sau public?

Mentionez ca latura inchisa nu restrictioneaza accesul persoanelor la drumul principal. Noi am inchis o lungime a dreptunghiului, unde locuim noi. Accesul se poate face fara probleme pe cele 3 laturi care nu sunt inchise.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
tanaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Limita dezmembrarilor cadastrale Tedy28 Tedy28 Imi puteti comunica pe aceasta cale daca in cazul dezmembrarilor cadastrale exista vreo anumita limita pentru ca acestea sa isi produca efectele?Pentru a ... (vezi toată discuția)
Drumuri de acces pe ambele laturi alea unei parcele? CristiZXCV CristiZXCV Buna ziua, Am rugamintea sa imi oferiti un sfat pentru urmatoarea situatie: Detin un teren de forma dreptunghiulara de latime de 28 m si impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)