avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Limita dezmembrarilor cadastrale
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Limita dezmembrarilor cadastrale

Imi puteti comunica pe aceasta cale daca in cazul dezmembrarilor cadastrale exista vreo anumita limita pentru ca acestea sa isi produca efectele?Pentru a clarifica sensul intrebarii, voi expune si situatia de fapt, in speta: detin impreuna cu alti 5 coproprietari o suprafata de teren aferenta unor locuri de casa cat si a unui drum privat.Ideea este ca am dori ca acest drum privat sa il donam primariei in scopul dezvoltarii sale din punct de vedere al utilitatilor.Avand in vedere ca la alcatuirea acestui drum privat vecinii nostrii nu au vrut sa contribuie nici cu bani nici cu teren, as vrea sa le restrictionez accesul pe acest drum. Odata ce va intra in patrimoniul primariei nu mai am cum, de aceea doresc sa dezmembrez o fasie de cativa centimetrii pe toata lungimea drumului (deschiderea lui imi pemite 10 cm pe toata lungimea lui) , creand astfel o zona tampon care va ramane in continuare in proprietate nostra.Multumesc anticipat pentru sfaturi si opinii!
Cel mai recent răspuns: Tedy28 , utilizator 14:07, 27 Noiembrie 2011
Demersul dvs. ar fi inutil. Vecinii vor putea obtine o servitute de trecere pe fasia care ramane in proprietatea dvs., pentru a-si asigura iesirea la drumul public.
Vizualizand raspunsul dumneavoastra,vin cu o completare si anume vecinii nostrii au cale de acces pe capetele lotului lor(intr-alte 2 drumuri ale primariei).Cu alte cuvinte, problema accesului nu intra in discutie.Pentru a va face o idee de ansamblu, va mentionez ca cele 2 loturi invecinate au forma dreptunghiulara despartite de drumul nostru privat pe latura lunga, iar laturile mici dau in drumuri ale primariei.Eu nu doresc sa isi poata lotiza lotul pe latura lunga a dreptunghiului avand astfel acces la drumul nostru actualmente privat, cel putin nu fara o despagubire prealabila(discutiile purtata pana la aceasta data nu au dus la nici un rezultat) de aici si ideea constituirii zonei tampon.
Am inteles. Puteti dezmembra fara probleme, nu exista o dimensiune minima pe care sa trebuiasca sa o aiba parcelele in urma dezmembrarii.
Multumesc pentru raspuns , voi proceda in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces drum aflat in coproprietatea primariei tanaru tanaru Buna seara La noi in cartier accesul se face pe un drum privat, toti locatarii au primit o cota parte din drum cand au achizitionat casa de la ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
48 locuri de parcare pe o parcela de 900 mp cu drum privat !! EMILIANA4200 EMILIANA4200 Buna ziua, O speta putin ciudata. Locuiesc pe un drum privat cu latimea de 6 m, cota indiviza este impartita in doua: 3 proprietari de pe o parte au cota ... (vezi toată discuția)