Imi puteti comunica pe aceasta cale daca in cazul dezmembrarilor cadastrale exista vreo anumita limita pentru ca acestea sa isi produca efectele?Pentru a clarifica sensul intrebarii, voi expune si situatia de fapt, in speta: detin impreuna cu alti 5 coproprietari o suprafata de teren aferenta unor locuri de casa cat si a unui drum privat.Ideea este ca am dori ca acest drum privat sa il donam primariei in scopul dezvoltarii sale din punct de vedere al utilitatilor.Avand in vedere ca la alcatuirea acestui drum privat vecinii nostrii nu au vrut sa contribuie nici cu bani nici cu teren, as vrea sa le restrictionez accesul pe acest drum. Odata ce va intra in patrimoniul primariei nu mai am cum, de aceea doresc sa dezmembrez o fasie de cativa centimetrii pe toata lungimea drumului (deschiderea lui imi pemite 10 cm pe toata lungimea lui) , creand astfel o zona tampon care va ramane in continuare in proprietate nostra.Multumesc anticipat pentru sfaturi si opinii!
Demersul dvs. ar fi inutil. Vecinii vor putea obtine o servitute de trecere pe fasia care ramane in proprietatea dvs., pentru a-si asigura iesirea la drumul public.
Vizualizand raspunsul dumneavoastra,vin cu o completare si anume vecinii nostrii au cale de acces pe capetele lotului lor(intr-alte 2 drumuri ale primariei).Cu alte cuvinte, problema accesului nu intra in discutie.Pentru a va face o idee de ansamblu, va mentionez ca cele 2 loturi invecinate au forma dreptunghiulara despartite de drumul nostru privat pe latura lunga, iar laturile mici dau in drumuri ale primariei.Eu nu doresc sa isi poata lotiza lotul pe latura lunga a dreptunghiului avand astfel acces la drumul nostru actualmente privat, cel putin nu fara o despagubire prealabila(discutiile purtata pana la aceasta data nu au dus la nici un rezultat) de aici si ideea constituirii zonei tampon.