avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate rpc

Activitate rpc

Ce fel de traducere?
Un act judecatoresc nu se poate legaliza la notar, cum fac traducerea ca fiind un original?
Buna ziua,

Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de sentinta cu mine in original, imi foloseste la ceva sentinta in romaneste sau ar trebui sa o traduc intr-o limba de circulatie internationala?
Daca calatorim intr-o tara ce nu e in UE, putem calatori in aceleasi conditii, doar cu sentinta?

Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția pensie alimentara
Motivul este: el nu vrea sa o plateasca, nu vrea sa apara pe acte asa ceva, nu are venituri, o situatie financiara proasta, eu nu am nevoie, nu ma ajuta cu nimic o pensie infima,copilului nu-i lipseste nimic si nici nu-i va lipsi. Cunosc cazuri in care nu se plateste pensie alimentara, e adevarat ca nu le cunosc pana la capat, in ce conditii sa pronuntat divortul.
Daca cer in fata instantei ca vreau sa renunt la pensia alimentara pe care ar trebui sa mi-o plateasca sotul, va fi in acord judecatoarea? Sunt la curent cu faptul ca pensia este dreptul copilului si nu eu hotarasc, dar din anumite motive trebuie sa fac asta, pot? pot sa obtin asa ceva?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția divort
Spuneti-mi va rog, daca eu cer sa renunt la pensie alimentara (copilul ramane in custodia mea), mi se aproba?
Răspuns la discuția divort
Inca o intrebare as mai avea: in ce conditii, in calitate de reclamanta, pot sa renunt la dreptul copilului de a beneficia de pensia alimentara?
Discuție divort
Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta, urmeaza sa am prima infatisare, de la inceput am pornit amandoi ca suntem in acord cu divortul, acum el face ameninteri ca vom ajunge sa "ne certam in instanta",eu nu doresc asta,vreau sa fie un divort civilizat, avem un copil, minor. Intrebarea mea este ce intrebari se pun de catre judecatoare la prima infatisare si cum as putea sa raspund fara sa-l acuz de ceva, sa-l incriminez, dar ulterior daca este sa faca circ, sa ceara custodia, sa spun adevarul. Va multumesc anticipat.