In luna ianuarie 2010 mi-a fost restituit permisul de conducere pentru o contraventie legata de depasire iar in luna aprilie 2010 mi s-a retinut din nou pe o perioada de 30 zile pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni.In termenul legal (15 zile) am contestat procesul verbal de contraventie fapt pentru care mi s-a restituit permisul retinut,insa la cateva zile de la savarsirea contraventiei(nu stiu sigur daca mai mult de 10 zile) am fost instintat ca datorita faptului ca am savarsit aceasta contraventie intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului pedeapsa mi se majoreaza cu inca 30 de zile!Intre timp am trecut prin toate procedurile judecatoresti(judecatorie ,tribunal) iar sentinta a ramas irevocabila si definitiva(mi s-a admis in parte plangerea-adica mi-au schimbat amenda in avertisment dar mentine celelalte mentiuni ale procesului verbal si anume suspendarea permisului) in data de 11/02/2011.Acum as avea o intrebare?Din moment ce am predat permisul in termen de 15 zile de la definitiva si irevocabila mai trebuia sa fiu instintat inca o data in termen de 10 zile de la predare de majorarea cu 30 de zile a pedepsei?
Ps.Cand am predat permisul ofiterul de la ghiseu mi-a spus:aveti o suspendare de 30 zile:,iar eu (foarte destept) i-am adus aminte de hartia trimisa de ei in care scria de majorarea pedepsei la care a zis:aveti dreptate este pe 60 de zile.Mentionez ca de la data predarii permisului(18/02/2011)nu am primit nici o instintare cu privire la durata suspendarii permisului!
In data de 12/06/09 am avut nenorocul de a depasi un autoturism intr-o zona in care era linie continua iar politaii stateau in masina pe contrasens la panda.Binenteles ne-a oprit pe amandoi(el ca si martor)iar mie mi-au suspendat permisul pentru 30 de zile eliberandu-mi o dovada valabila 15 zile.Nu prea am avut de obiectat mare lucru intrucat in acea zona era intradevar linie continua panta usoara si o trecere de pietoni marcata superficial.Toate bune si frumoase numai ca eu am facut un recurs(a carui termen este pe 09/10/09)pentru anularea unui proces verbal de contraventie fiind implicat intr-un accident usor ca urmare a unui depasiri efectuate regulamentar din punctul meu de vedere insa politisti ne-au pus la culpa comuna (acuzandu-ma ca nu am pastrat distanta suficienta fata de vehicolul depasit) fiecare trebuind sa ramanem fara permis 60 de zile.Acum as dori un sfat:sa imi ispasesc pedeapsa pe care am primit-o recent sau sa fac o contestatie si acestui proces verbal(desi nu prea as avea sanse de castig)iar in eventualitatea piederii recursului as primii pedeapsa cumulata celor doua contraventii?-fara sa pot face cerere pentru reducerea la o singura luna?Sper sa ma fi inteles ce am vrut sa spun.Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat!
In masina era doar mama mea care am inteles ca nu poate fi citata ca si martor!Nu s-a pus problema vitezei intrucat era in afara localitatii iar locul permitea aceasta manevra iar eu nu am observat deloc intentia celui depasit de a se inscrie la randul sau intr-o manevra de depasire(cel putin semnalizare),Cat despre mentiunile respective normal ca nu prea pot dovedi din moment ce in postul de politie au fost numai politisti.Singura mea proba concludenta zic eu ar fi expertiza tehnica prin care s-ar dovedi ca nu eu l-am lovit din spate ci el a intrat in mine cand eram in dreptul lui.Dar in acest fapt am numai pozele!Va multumesc mult pentru raspuns!
In data de 02 11 2008 in jurul orei 10 circuland cu autoturismul marca Skoda Superb din directia Baia Mare-Livada-Satu Mare la iesirea din localitatea Livada am intrat in depasirea unui autoturism marca Hyundai Accent.In momentul in care am ajuns in dreptul acestuia conducatorul autoturismului s-a angajat si el in depasirea unui autovehicol aflat in fata sa fara sa se asigure fapt prin care a intrat in coliziune cu autoturismul condus de mine lovindu-ma cu aripa sa stanga in usile dreapta ale autoturismului meu(aripa dreapta nefiind atinsa).Ne-am deplasat la postul de politie Livada unde in urma proceselor verbale incheiate ne-au pus culpa comuna retinanduni-se permisele de conducere pt 2 luni si fiecare sa-si repare masina,cel care m-a lovit pt ca nu s-a asigurat iar mie pt ca nu am pastrat o distanta corespunzatoare fata de autoturismul depasit.Am contestat procesul verbal la judecatoria Satu Mare si dupa mai multe plimbari in care au fost citate partile implicate(IPJ conducatorul implicat asigurarile),care nu s-au prezentat in zilele acestea am aflat de pe site-ul justitiei ca mi-a fost respinsa plangerea.Mentionez ca in plangerea mea am contestat procesul verbal intrucat la "alte mentiuni" politistul nu m-a lasat sa precizez obiectiunile mele iar semnarea procesului verbal de catre un martor aflat in postul de politie(cum ca eu refuz semnarea procesului)s-a facut fara sa fiu de fata.Ca probe concludente(zic eu) am avut inspiratia de a face fotografii ambelor autoturisme iar in plangere am cerut o expertiza tehnica a autoturismelor insa vad ca nu s-a aprobat.As dori sa stiu daca am ceva sanse sa castig procesul si in acest caz ce ar trebui sa fac intrucat sunt angajat ca sofer iar sa raman fara permis timp de doua luni (in aceasta perioada de criza) ar putea duce la pierderea locului de munca!Va multumesc anticipat!