avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis pentru depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis pentru depasire pe linie continua

In data de 12/06/09 am avut nenorocul de a depasi un autoturism intr-o zona in care era linie continua iar politaii stateau in masina pe contrasens la panda.Binenteles ne-a oprit pe amandoi(el ca si martor)iar mie mi-au suspendat permisul pentru 30 de zile eliberandu-mi o dovada valabila 15 zile.Nu prea am avut de obiectat mare lucru intrucat in acea zona era intradevar linie continua panta usoara si o trecere de pietoni marcata superficial.Toate bune si frumoase numai ca eu am facut un recurs(a carui termen este pe 09/10/09)pentru anularea unui proces verbal de contraventie fiind implicat intr-un accident usor ca urmare a unui depasiri efectuate regulamentar din punctul meu de vedere insa politisti ne-au pus la culpa comuna (acuzandu-ma ca nu am pastrat distanta suficienta fata de vehicolul depasit) fiecare trebuind sa ramanem fara permis 60 de zile.Acum as dori un sfat:sa imi ispasesc pedeapsa pe care am primit-o recent sau sa fac o contestatie si acestui proces verbal(desi nu prea as avea sanse de castig)iar in eventualitatea piederii recursului as primii pedeapsa cumulata celor doua contraventii?-fara sa pot face cerere pentru reducerea la o singura luna?Sper sa ma fi inteles ce am vrut sa spun.Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:00, 16 Iunie 2009
cristianbanc a scris:

In data de 12/06/09 am avut nenorocul de a depasi un autoturism intr-o zona in care era linie continua iar politaii stateau in masina pe contrasens la panda.Binenteles ne-a oprit pe amandoi(el ca si martor)iar mie mi-au suspendat permisul pentru 30 de zile eliberandu-mi o dovada valabila 15 zile.Nu prea am avut de obiectat mare lucru intrucat in acea zona era intradevar linie continua panta usoara si o trecere de pietoni marcata superficial.Toate bune si frumoase numai ca eu am facut un recurs(a carui termen este pe 09/10/09)pentru anularea unui proces verbal de contraventie fiind implicat intr-un accident usor ca urmare a unui depasiri efectuate regulamentar din punctul meu de vedere insa politisti ne-au pus la culpa comuna (acuzandu-ma ca nu am pastrat distanta suficienta fata de vehicolul depasit) fiecare trebuind sa ramanem fara permis 60 de zile.Acum as dori un sfat:sa imi ispasesc pedeapsa pe care am primit-o recent sau sa fac o contestatie si acestui proces verbal(desi nu prea as avea sanse de castig)iar in eventualitatea piederii recursului as primii pedeapsa cumulata celor doua contraventii?-fara sa pot face cerere pentru reducerea la o singura luna?Sper sa ma fi inteles ce am vrut sa spun.Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat!

1.Nu cred ca este vorba despre recurs,ci despre o contestatie formulata impotriva unui proces verbal
2.Pentru orice eventualitate contestati si acel proces verbal.Poate acesta este in vreun fel viciat in sensul prevederilor OG nr.2/2001,poate sunt motive de anulare a amenzii.Cred ca este bine sa consultati un avocat care sa va dea ajutor in mod profesionist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)
2 suspendari de permis in aceeasi luna in timpul dovezii de 15 zile lorenadragos lorenadragos Mi -a fost suspendat permisul in timpul unei depasiri de linie continua pentru 30 de zile si la o saptamana in timpul perioadei de 15 zile cu dovada am fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire neregulamentara. Gabriel9517 Gabriel9517 Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara. Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI. Am ... (vezi toată discuția)