avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate lepido

Activitate lepido

Rectificare înscrisuri carte de munca. Bună ziua. În cartea de munca data și luna nasterii sunt greșite, Casa Județeană de Pensii nu a valorificat stagiile din cartea de munca, unitatea care a eliberat cartea de munca în anul 1975 este în faliment, spune ca arhiva este distrusa. Cum pot fi rectificate înscrisuri din cartea de munca pentru a fi valorificati la pensie 22 ani?
Accident auto - hotărâre instanta civila definitiva. Bună ziua. În urma unui accident auto suferit pe trecerea de pietoni am dat în judecata șoferul vinovat. Am o sentinta civila definitiva prin care" se admite în parte cererea de chemare in judecata în contradictoriu cu pârâtul...... (conducător auto vinovat), având ca obiect pretenții. Obliga pe parat sa plătească reclamantei suma de........ ca urmare a prejudiciului cauzat de evenimentul rutier(+cheltuieli de judecata). Admite cererea de chemare in garantie formulata de pârât în contradictoriu cu chemata în garanție Euroins SA. Obliga pe chemata în garantie sa plătească pârâtului suma de........ la plata careia pârâtul a fost obligat în favoarea reclamantei(+cheltuieli judecata). De la cine recuperez prejudiciul?
Buna ziua. In urma cu un an am fost victima unui accident auto pe trecere pietoni, 70 zile iml. Contactat avocat pentru cerere daune in civil. Acesta a chemat in judecata pentru daune ca parat pe soferul vinovat. Nu trebuia chemata in judecata societatea de asigurari si autorul ca intervenient?
Răspuns la discuția drept la mostenire
care este termenul in care se poate actiona in instanta?Nu trebuie facut la notar un act de acceptare a succesiunii?
In urma decesul tatalui cei 3 copii renunta la succesiune in favoarea mamei. Dupa 20 de ani mama face act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere unuia dintre fii si sotiei acestuia. Fiul moare dupa un an ,sotia acestuia care locuia la oras venea foarte rar (o data la 2 saptamani) pentru a vedea de batrana.In urma inundatiilor de anul trecut casa se darama ,nora o ia pe batrana 3 zile la oras apoi o aduce la vechea locuinta (intr-o bucatarie veche) spunand ca nu mai are grija de ea.Mama ramine in grija celor doi copii care locuiau in sat .Din fonduri guvernamentale in locul casei distruse de inundatii este construita o casa noua . Batrana moare,cei doi copii se ocupa de inmormantare.Nora vine la inmormantare (nu mai venise de 4 luni in sat) si preia noua gospodarie ca si proprietar al acesteia. Va rog sa-mi spuneti daca cei doi copii mai au vreun drept si ce mai pot face (nu au trecut 6 luni de la decesul batranei)? Va multumesc!
Răspuns la discuția mostenire
Am citit acel act la bunica ,acum 2-3 ani, este un contract de intretinere prin care bunica mea lasa toate bunurile fiului ei si sotiei acestuia cu conditia sa o ingrijeasca pe timpul vietii ,sa o inmormanteze si sa s-e ocupe de pomeni.
Răspuns la discuția mostenire
Este un act prin care bunica lasa toate bunurile sale unchiului meu si sotiei acestuia cu conditia sa o ingrijeasca pana la moarte si sa s-e ocupe de inmormantare.
Discuție mostenire
Buna ziua In urma dcesului bunicului meu cei 3 copii au renuntat la succesiune in favoarea mamei(bunica mea). Dupa 23 ani bunica( 91 ani) face acte prin notar unuia dintre fii ,cu conditia sa o ingrijeasca si sa o inmormanteze. Dupa un an unchiul meu a murit , sotia acestuia s-a mutat inapoi la oras si nu a mai venit la bunica pana la inmormantarea acesteia (dupa un an).In aceasta perioada bunica a fost ingrijita de mama mea, locuind in apropiere, iar de inmormantare s-a ocupat tot mama. Succesiunea nu a fost deschisa, nevasta unchiului meu a preluat gospodaria bunicii (a incuiat),mama mea vrea sa stie daca are vreun drept si cum trebuie sa actioneze in acest caz? Multumesc !