In urma decesul tatalui cei 3 copii renunta la succesiune in favoarea mamei. Dupa 20 de ani mama face act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere unuia dintre fii si sotiei acestuia. Fiul moare dupa un an ,sotia acestuia care locuia la oras venea foarte rar (o data la 2 saptamani) pentru a vedea de batrana.In urma inundatiilor de anul trecut casa se darama ,nora o ia pe batrana 3 zile la oras apoi o aduce la vechea locuinta (intr-o bucatarie veche) spunand ca nu mai are grija de ea.Mama ramine in grija celor doi copii care locuiau in sat .Din fonduri guvernamentale in locul casei distruse de inundatii este construita o casa noua . Batrana moare,cei doi copii se ocupa de inmormantare.Nora vine la inmormantare (nu mai venise de 4 luni in sat) si preia noua gospodarie ca si proprietar al acesteia. Va rog sa-mi spuneti daca cei doi copii mai au vreun drept si ce mai pot face (nu au trecut 6 luni de la decesul batranei)? Va multumesc!
Eu zic ca nu, e vorba de o noua constructie, sinistrata a fost mama si nu nora, etc. in plus, se poate demonstra ca, dupa distrugerea casei, nora nu mai avea grija de ea.
vedeti ce acte va elibereaza primaria si, dupa parerea mea, trebuie sa incercati in instanta.
eu zic sa mergeti neaparat in instanta, aparati de un avocat nu singur.
in actul de v-c prin care mama vinea fiului si nurorii, era identificat imobilul cu x camere....x metri suprafata, constructie din anul .....iar acum este vb. despre imobilul y ...diferit de fostul imobil.
deci nora avea dreptul la fosta casa nu la aceasta nou ridicata de catre stat.
acum se iveste si problema terenului...amandoua sunt trecute pe acelasi teren.
incercati asa...dar s-ar putea sa va loviti de o bariera- anume aceea ca dvs. ati renuntat la mostenire in favoarea mamei dvs.
apelati la un avocat si incercati in instanta, insa, va repet, dvs. singuri si nepusi de nimeni, ati renuntat in favoarea mamei.
de accea va spun sa consultati pe live un avocat, trebuie sa vada cum ati renuntat, prin ce act...daca ati fost pacaliti cumva si astfel ati fost determinati sa renuntati...