Achizitia directa inca mai este reglementata in legile noi. La art. 7, alin. (5) sunt stipulate pragurile pentru acest tip de achizitie (132.519 lei pt servicii si produse si 441.730 lei pt lucrari). Explicatii, foarte sumare dupa parearea mea, gasiti si in HG 395, art. 43-46.
In ORDINUL ministrului finanțelor publice nr. 946/2005, era ceva la stansardul 18 - SEPARAREA ATRIBUȚIILOR, insa in ORDINUL Nr. 400 din 2015 nu mai este acest standard.
Finantarea, care momentan nu este asigurata, va fi alocata de la bugetul de stat pentru executie, iar pentru proiectare va fi suportata de Autoritatea Locala.
Aspectul asupra caruia mai am nelamuriri este acela al modului de stabilire a valorii estimate si a conditiilor pentru ofertare - proiectare (locuintele sociale vor fi tip cartier).
Estimarea valorii contractului de proiectare va fi stabilita ca si cum se vor realiza un numar de 10 proiecte tehnice chiar daca toate cele 10 locuinte vor fi construite pe un teren amenajat pentru constrirea lor si conform aceluiasi model, cu aceleasi caracteristici tehnice?
Cum licitez proiectarea (P.T., DTAC, DE) pentru construirea unor locuinte sociale, pe unitate/ locuinta sau pe numarul total al acestora? Mentionez faptul ca locuintele vor fi construite de catre o Autoritate Publica Locala pentru persoane sinistrate si ca toate locuintele vor avea aceleasi caracteristici tehnice si acelasi model.
De asemenea, as dori sa stiu, pentru un punct de vedere oficial, carei institutii ar trebui sa ma adresez?
Multumesc.
In februarie 2013 ar trebui sa ma intorc la munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului, insa directorul institutiei la care am lucrat ma cheama la serviciu mai devreme.
Stie cineva daca, avand in vedere ca am nascut inainte de 1 ian 2011, pot beneficia de vreun stimulent de la stat pentru inceperea serviciului mai devreme, exceptand alocatia, sau daca pot lucra mai putin de 8 ore pe zi fara a-mi fi afectat salariul?
Referitor la functia de consilier juridic personal am gasit in COR
codul 111203 - Consilier si consultant juridic - Grupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori
si
codul 111204 Consilier institutii publice - Grupa majora 1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori.
Se aplica vreuna din aceste categorii si situatiei mele?