avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcere la munca din CCC, inainte de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcere la munca din CCC, inainte de 2 ani

In februarie 2013 ar trebui sa ma intorc la munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului, insa directorul institutiei la care am lucrat ma cheama la serviciu mai devreme.
Stie cineva daca, avand in vedere ca am nascut inainte de 1 ian 2011, pot beneficia de vreun stimulent de la stat pentru inceperea serviciului mai devreme, exceptand alocatia, sau daca pot lucra mai putin de 8 ore pe zi fara a-mi fi afectat salariul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:38, 28 August 2012
Singurul "beneficiu" pe care il veti avea este un stimulent de 100 lei lunar pana va implini copilul 2 ani, stimulent prevazut de OUG 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului:

Art. 3. - (1) Persoanele care sunt îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementatã de prezenta ordonanţã de urgenţã, şi realizeazã venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, beneficiazã de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
...
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevãzut la alin.(1) este de 100 lei.
(articol modificat prin art. I pct. 2 din Legea nr. 7/2007, în vigoare de la 20 ianuarie 2007)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere mai devreme la serviciu din concediu crestere copil robertmihairadu robertmihairadu Salutare. As dori sa stiu de ce drepturi beneficiaza o mama care se intoarce la serviciu mai devreme. Mentionez faptul ca a nascut in iulie 2010, deci poate ... (vezi toată discuția)
Revenire mai repede din concediu de maternitate dorina raluca dorina raluca Bun gasit stimati participanti la forum, intrebarea mea este: daca revin la servici inainte de implinirea celor 2 ani prevazuti legal, as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent nadia.berar nadia.berar Buna ziua! Stie cineva sa-mi spuna care este cuantumul stimulentului pt mamele care se intorc la slujba in perioada in care ar trebui sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)